• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Słuchałem ich w Krakowie po dwa na stronę i dawały radę. Słuchałem ich u Ravena po jednym na stronie w CL i w BR i też dawał radę. To jeden z nielicznych, dobrych jakościowo głośników, który zagra dobrze w obudowie zamkniętej a na tym mi zależy. A przy dwóch na stronie problemem nie jest ich niski SPL.
Mocy też mi nie zabraknie. Kto był na Audioshow ten wie :)
Miałem 10 calowego aluminiowego Scana z serii Revelator i mi się nie spodobał. Teraz szanse dostają TIWy. Jak się nie spodoba to będę szukał dalej :)

Akurat kwestia konstrukcji na AS oraz jak konstrukcje grają basem w pokojach to oddzielny temat, o którym chętnie pogadam jak się spotkamy :)
Natomiast w świetle ostatnich doświadczeń ze strojeniem kolumn zaczynam rozumieć ludzi poszukujących każdego klocka swojego systemu.
Wpływ pokoju (nawet głupiego dywanu) i elektroniki (zwłaszcza DAC) jest nie do przecenienia. Większość tych zmian można skorygować zwrotnicą w kolumnach. Ale wiadomo, że nie każdy ma wiaderko elementów, system pomiarowy i jeszcze jakąś wiedzę na temat strojenia zwrotnic, więc po prostu szukają czegoś innego co zgra im się w całość.

Przy kolejnych klockach też to zauważam, czyli jest możliwość że nie zrobimy może zwrotki równej i może tak dobrej jak ktoś dużo bardziej doświadczony ale lepiej grająca może byćz naszym sprzętem i naszym pomieszczeniu jak ta "idealna"

Ten gosciu jest juz dosc znany :) Kiedys mial "fajny" filmik "jak sie wysrac w lesie" ale chyba juz go usunal :]

Ostatnia edycja:
No to cena paneli podłogowych po winduje do góry jak się chińczyki zorientują w najnowszych technologiach produkcji hi-łenda.

Powrót