• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Paweł
Po takim wygłuszeniu samochód robi się dużo cięższy? Ile mniej więcej "przytyło"?
Spotkaliście się z sytuacją, że jakieś maty odkleiły się, z powodu nagrzania karoserii w upalne dni? Bo np. na czarnym lakierze, czasami można jajecznicę usmażyć :)

Ostatnia edycja:
Paweł
Po takim wygłuszeniu samochód robi się dużo cięższy? Ile mniej więcej "przytyło"?
czemu kazdy sie tylko tym przejmuje?
zaloze sie ze kazdy z nas wozi wiecej zbednego balastu niz te matu waza!

tak, lacznie maty troche waza, ale nigdy to nie byly te stereotypowe kilogramy co urywaja drzwi!
zobacz sobie w danych producenta ile wazy cala rolka
wydaje mi sie ze to nie jest nawet 10kg

Spotkaliście się z sytuacją, że jakieś maty odkleiły się, z powodu nagrzania karoserii w upalne dni? Bo np. na czarnym lakierze, czasami można jajecznicę usmażyć
tak, ale byly to tak rozne przypadki i maty ze nadal nie wiem co bylo faktyczna przyczyna. czy mata, czy zle jej przyklejenie

To chyba nie w Polsce bo u nas nie ma bitych
oni maja warsztat - chyba wiedza co przywiezli :p

No właśnie tutaj trzeba robić porządnie jak z malowaniem. Przygotowanie powierzchni to najważniejsza rzecz. Starannie odtłuścić, dobrze wycisnąć maty i nie spadną ;)

W Bydzi w sklepie z podłogami znalazłem wosk Osmo.
Były puszki 0,75L ale ja chciałem mniejszą, tak tylko na próbę.
Pogadałem z gościem i odsprzedał mi puszeczkę 125ml (którą miał jako próbnik) za 25zł :)

Były puszki 0,75L ale ja chciałem mniejszą, tak tylko na próbę.
Pogadałem z gościem i odsprzedał mi puszeczkę 125ml
Kiedyś takie małe opakowania były w ciągłej sprzedaży, szkoda że teraz trudno je spotkać. Muszę potwierdzić że wosk bardzo dobry, sprawdza się również w trudnych warunkach.

prac ciąg dalszy

prac ciąg dalszy

W trakcie robót nastąpiły małe zmiany :flapper:. Obudowy miałem zrobione prawie na gotowo, tyle że klejone na 90stopni. W związku z tym, że chcę je malować, wolałem zrobić to raz a dobrze. Stąd też zmiana sposoby łączenia. Wszystkie formatki cięte na 45 (50)stopni.
Poza tym dziecko Ravena zagrało już dłuższą chwilę temu, jestem bardzo zadowolony :).
Teraz tylko dokończę wklejać neodymy i daję do malowania.

W trakcie robót nastąpiły małe zmiany :flapper:. Obudowy miałem zrobione prawie na gotowo, tyle że klejone na 90stopni. W związku z tym, że chcę je malować, wolałem zrobić to raz a dobrze. Stąd też zmiana sposoby łączenia. Wszystkie formatki cięte na 45 (50)stopni.
Formatki cięte na 45 stopni zamawiałeś czy sam wycinałeś?

Okazało się, że w rodzinie mam dobrego, dalszego, wujka stolarza :)
Sam bym nie dał rady wyciąć. Niestety moje zaplecze i warunki na to nie pozwalają.

Kiedyś takie małe opakowania były w ciągłej sprzedaży, szkoda że teraz trudno je spotkać. Muszę potwierdzić że wosk bardzo dobry, sprawdza się również w trudnych warunkach.

W Warszawie na Bartyckiej do dostania bez problemu, w zasadzie w dowolnym pawilonie z podłogami. Cena też w okolicach 20-30 pln za tą malutką puszeczkę.

W trakcie robót nastąpiły małe zmiany . Obudowy miałem zrobione prawie na gotowo, tyle że klejone na 90stopni. W związku z tym, że chcę je malować, wolałem zrobić to raz a dobrze. Stąd też zmiana sposoby łączenia. Wszystkie formatki cięte na 45 (50)stopni.
Poza tym dziecko Ravena zagrało już dłuższą chwilę temu, jestem bardzo zadowolony .
Teraz tylko dokończę wklejać neodymy i daję do malowania.
Fajny piec, miałem kiedyś P8040 :)

Powrót