• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie pisałem o gniazdach i bezpiecznikach, zadałem proste pytanie na które oczekuję prostej odpowiedzi, tak lub nie, zbyt trudne?

roznice miedzy elektrolitem a foliowym slysze, ale miedzy roznymi foliowymi juz nie

w slepym tescie tez nikt nie potrafi rozpoznac jaki kondensator gra, zreszta wszystko zostalo powiedziane juz na forum audiostereo, jesli ktos dalej uwaza ze sa roznice to niech w to wierzy i placi za kondensatory drugi tyle co za glosniki

Ja raczej o kondensatorach w zasilaniu, tutaj najwyraźniej to słychać a w zwrotnicach, owszem też ale, tak jak piszesz, kondensator w cenie głośnika to troszkę przesada.

5m skosów za mną ;) drugie tyle przede mną :/

aa46eb06229420ccc17b37db97a449092d52dbfe_1432135749.jpg

Na pocieszenie przyszły nowe zabawki:
6590c5f05a1759b55c810305f41936a2e91e00c6_1432135749.jpg

:)

Jest możliwość zamaskowania na fornirze dziur po kornikach? kupiłem fornir heban lecz nie sądziłem że będą takie otwory na zdjęciach nie były nawet widoczne.

Takie dziury sa najfajniejsze :). Dzieki temu widac, ze jest to prawdziwy kawał drzewa, a nie jakis modyfikowany fornir. Mozesz to po oklejeniu zaszpachlowac po czym zjechac papierem sciernym. Wczoraj własnie bawilem sie jablonią zaklejajac pęknięcia takimzwyklym kitem do drewna/ kupilem w jakims malym sklepiku z farbami 3 rozne sloiczki gotowego kitu do parkietu.

No właśnie mi się za bardzo te dziury nie podobają. Spróbuję z szpachlowka mam nadzieje ze uda się to ukryć.

Powrót