• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

CZarna obudowa z czarnego MDFu czy malowana metodą opisywaną ?

Nieco inna metoda lakierowania. Izolant PU, nastepnie bialy podklad PU i struktura Novol flash 900. Wszystko lakierowane wagnerem.

A na dole po prawej co stoi?

To te nieszczesne Tonsile :)

Czemu TB dałeś tak "daleko" od midwoofera w czarnej?

Poniewaz zamysl byl taki, aby wymiary zew i wymiary frontu z rozmieszczeniem glosnikow byly identyczne jak w PMC twotwo.6

A to nie czasem te Tonsile, które PM już kiedyś pokazywał ?

jo

okleina z Castoramy
5 punktow!

Kabel spawalniczy (OS 25 (ONS-1) 1x25 mm2 (H01N2-D 100/100V 1 x 25)) do wzmacniacza samochodowego.

Jakie niektórzy bzdury piszą, że taki kabel jest twardy i nie da rady go zgiąć. Udało się mi z łatwością zrobić supełek.

Powiem tak "jest miękki jak penis po skończonym seksie" :D

I ta cena 9zł za "mb" w porównaniu do 30zł za "mb" sklepowego :D

Jakie niektórzy bzdury piszą, że taki kabel jest twardy i nie da rady go zgiąć. Udało się mi z łatwością zrobić supełek.

Rafał mi kiedyś coś takiego zarzucał :)

Zresztą, już wcześniej pokazałem, że taki kabelek do domowych kolumn robiłem i nie narzekam.

uzywalem nie raz... ma ladniejsza izolacje :p
fakt, niektore sa jeszcze bardziej elastyczne, ale nie te tanie :p

41e906d75f0ceaa158ceb30883622922_1435866076.jpg

poprawianie fabryki ;)

Powrót