kolumny na poleczce pod sufitem - stara szkola![]()
innej opcji nie było, jak to mówią, klasyka rządzi

Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kolumny na poleczce pod sufitem - stara szkola![]()
A mógłbyś zrobić swoj wątek z tymi wynalazkami ? Widać ze cos tworzysz ale ja na przykład nie mam pojecia cointegrujemy się
![]()
Ciekawe dlaczego?Bo to ściśle tajne przez poufne
Bo to potencjalnie projekt komercyjny. Autorska koncepcja Ravena. Z moimi dodatkami. Nie wszystkim trzeba się dzielić. Nie wszystko musi się dać skopiować. Nie ma na forum reklamy, nie ma nawet nazwy więc nie wiem w czym problem? Nawet w sieci o całym przedsięwzięciu trudno coś znaleźć. To, że są pokazane jeszcze nie złożone bebechy? To chyba nie jest zabronione na forum.
Polemizowałbym z tym stwierdzeniem. Na razie to się kładzie grubą kasiurę i mnóstwo czasu. Życzę każdemu żeby zobaczył jak to wygląda od drugiej strony - ile jest opłat. Dla przykładu - aby wprowadzić na rynek DACa z USB tak jak USB.org przykazało wiąże się to wydaniem ponad 5000 dolarów, nie licząc badań na EMC i znak CE (kolejne parę tysięcy złotych). Do tego dochodzi jeszcze prawie 180 euro rocznie na certyfikat potwierdzający dla sterowników. Ale oczywiście jeśli komuś przeszkadzają czasami wrzucone zdjęcia to możemy ich nie wrzucać. No problem ![]() | ![]() |
Dochodzi jeszcze sporo innych kosztów. Salon bierze 1/3 z końcowej ceny. Do tego pudełka, papiery wymagane prawem itd, itp. No i zarobić by się jeszcze chciało ![]() Człowiek zaczyna liczyć i zaczyna rozumieć ceny w sklepach ![]() | ![]() |
Wrzucajcie, nie będzie wtedy nudno na forum. | ![]() |
Pamiętam jak ktoś mi kiedyś wypomniał, że nie patrzę na emotki na końcu zdania i źle odbieram znaczenie. Może warto spojrzeć, że tam jest uśmieszek. Na forum nie będzie nic pisane bo nie chcę aby było to odbierane jako reklama. Wystarczy mi już takich akcji. Na PW można uzyskać więcej informacji choć i tak na razie nie wiele. Jest to prototyp jednego kanału wzmacniacze w układzie mostkowym i na razie nie ma o czym więcej pisać bo są tylko PCB, trany i radiatory.
Odpowiedziałem tak pierwszy raz, bardzie w formie żartu ale widzę, że niektórzy poczuli się bardzo urażeni. I pytanie nie było proste - była prośba o wątek a takiego nie będzie z racji "potencjalnej reklamy". | ![]() |
Swoją drogą kolejna parka (ta co zostanie dla mnie) będzie na:
http://www.audioexcite.com/?page_id=59
Fajny ale dodał bym pułapkę na wysoki za L-Pad-em.
Szeregowo 100uh + 1.2uF + 3.3 do 4.7om
Z opcją na L-pad +2dB
pozwoli to nieco zlikwidować dziurę na 6k i jednocześnie wyrównać podbicie na wysokich które słychać. Przy l-pad trzeba obniżyć poziom całych wysokich aby to zamaskować. To mi nie pasowało osobiście.
Polemizowałbym z tym stwierdzeniem. Na razie to się kładzie grubą kasiurę i mnóstwo czasu. Życzę każdemu żeby zobaczył jak to wygląda od drugiej strony - ile jest opłat. Dla przykładu - aby wprowadzić na rynek DACa z USB tak jak USB.org przykazało wiąże się to wydaniem ponad 5000 dolarów, nie licząc badań na EMC i znak CE (kolejne parę tysięcy złotych). Do tego dochodzi jeszcze prawie 180 euro rocznie na certyfikat potwierdzający dla sterowników.
Ale oczywiście jeśli komuś przeszkadzają czasami wrzucone zdjęcia to możemy ich nie wrzucać. No problem
Mnie to akurat nie dziwi. Rozmawiałem z Nim i wiem o co chodzi. Niedługo sam zacznę stosować takie praktyki z powodu jednego z zielonych. Efekt będzie ten sam, im mniej pokażesz tym mniej negatywów otrzymasz. | ![]() |
Mnie to akurat nie dziwi.
Rozmawiałem z Nim i wiem o co chodzi.
Niedługo sam zacznę stosować takie praktyki z powodu jednego z zielonych.
Efekt będzie ten sam, im mniej pokażesz tym mniej negatywów otrzymasz.
Mi sporo rzeczy wychodzi nie tak jak chciałem, ale takie życie. Ani nie mam zaplecza, ani tyle czasu ile bym chciał, ani umiejętności, ani kasy. Ale każdy orze jak może, chwalcie się, pokazujcie, to faktycznie forum diy. Fakt, że poziom "produktów" niektórych kolegów mnie onieśmiela. Na dokładkę, zbieranie jobów za niedoróbki nie jest zbyt przyjemne. Ale może i w moim przypadku czas się przełamać. Chociaż tak znowu wiele nie mam do pokazania ![]() Tak czy siak, Marian przynajmniej pokazuje co robi. I chwała mu za to nawet jeśli czasem to półki ![]() | ![]() |