• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Dziś w końcu częściowo skończyłem wsadzanie Uniampa wraz z selektorem i sterowaniem pilotem we własną obudowę.
Nie obyło się bez zonka w postaci niezltuowanych wyprowadzeń motopotka na płyce, godzinę mi zajęło dojście od tego że jednak Irek też może się walnąć i coś pominąć :) myślałem, że to moja pajęczynka..

Brakuje:
- nóżek aluminiowych
- gałki aluminiowej
- na froncie będzie plexi czarne stąd ten otwór
- wierzch też będzie ale jeszcze się zastanawiam czy plexi na dystansach czy sklejka podobnie polakierowana z zaokrąglonymi krawędziami górnymi oczywiście czy jedno czy drugie będą otwory wentylacyjne dla radiatora

Aluminium kumpel miał mi dotoczyć ale się za późno obudziłem, a on wyjechał w piątek rano

Brakuje:
- nóżek aluminiowych
- gałki aluminiowej
- na froncie będzie plexi czarne stąd ten otwór
- wierzch też będzie ale jeszcze się zastanawiam czy plexi na dystansach czy sklejka podobnie polakierowana z zaokrąglonymi krawędziami górnymi oczywiście czy jedno czy drugie będą otwory wentylacyjne dla radiatora
Narazie wygląda jak szuflada ;)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Przymiarka głośników:
Br niedociśnięty czy poniosło Cie z obróbką otworu?
bo widać płytę

Przy okazji prac polerskich wypolerowałem nóżki z blachy stalowej. Do wyglądu chromu to jeszcze daleko ale efekt całkiem fajny.

Nie wiem z jakiej blachy mi to Bravo wycinał, ale leżały w pomieszczeniu kilka miesięcy i brak śladów korozji. Pewnie po czasie coś wyjdzie, ale szkoda mi kasy na chromowanie przy tak budżetowym projekcie :-)

Powrót