• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Tak jak wspomniałem, brzmieniowo jest to najlepszy wariant. zwrotnicy nie ma co za bardzo rozbudowywać bo to budżetowy projekt. Trochę dziwne, bo podział wyszedł całkiem wysoko, nie wiem dlaczego ale przy dwóch wooferach łatwiej było wytłumić dzwona na 5k tych głośników. Poniżej imp

Marian, jak kleisz to czym dociskasz?

Panowie od budowy słupków: Jeśli robimy taki słupek i nakładamy na niego rajtuza i włókno,to trzeba cały słupek zarajtuzować, pożywicować i poszpachlować ?

Panowie od budowy słupków: Jeśli robimy taki słupek i nakładamy na niego rajtuza i włókno,to trzeba cały słupek zarajtuzować, pożywicować i poszpachlować ?
masz tutorial na glownej
oklejenie calego slupka ma sens - nie bedzie widocznych linii jak cos peknie
ale komu sie to chce robic? :p

Ja mam podobną jak Ruffpl tylko, że wykorzystuje ją do dociskania przy klejeniu longboardów ze sklejki brzozowej 3x4mm daje bez problemu wygiąć jak trzeba i skleić więc polecam.
Nada się nie tylko do forniru ale i ogólnie zamiast ścisków przy klejeniu skrzynek, tanie i proste rozwiązanie.

masz tutorial na glownej
oklejenie calego slupka ma sens - nie bedzie widocznych linii jak cos peknie
ale komu sie to chce robic? :p

W przypadku lakierowanie slupkow moze miec to znaczenie
W przypadku materiału żadnego bo nawet jak pęknie to i tak nie bedzie nic widać

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ja zrobiłem taką :) :

Widze resztkę szafki z ikea ;)

Nie na temat...
Ale widzę że Soudal + Heinz to najlepsza mieszanka do klejenia :thumbup:

Marios

Zeby ci sie ten ceownik tak nie wyginal to trzeba bylo go dac ''pionowo'' a nie na plasko --> ma znacznie wieksza wytrzymalosc na zginanie i wieksza sztywnosc.

Pozdr

No tak, nie spodziewałem się tego powiem szczerze. Przy najbliższym fornirowaniu może przerobię to na wariant pionowy 😉

Zeby ci sie ten ceownik tak nie wyginal to trzeba bylo go dac ''pionowo'' a nie na plasko --> ma znacznie wieksza wytrzymalosc na zginanie i wieksza sztywnosc.

Pozdr
ale tylko wtedy, gdy nie ma możliwości przesuwania się ceownika na boki - musi być unieruchomiony. Przy takim zastosowaniu jak u Mariosa wydaję mi się, że tak jest o.k.

Powrót