• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Było tak :

9c7ba1b077898288c6b302607ea3c376_1448727412.jpg

Jest tak :
f1cb5332b8c0d2a1a32b005fd2edddc3_1448727429.jpg

:(

Nie na temat...
niestety, tak wyciętą płytę i to jeszcze wiórówkę trzeba przenosić jak jajko :(

Następnym razem "zabezpiecz" te najcieńsze miejsce wikolem (wikol na palec i powciskaj go od strony cięcia).

Jak by była to bym wziął .
U mnie w stolarni jest tylko wiórowa 18mm i tylko laminowana ( za to kolorów mają do wyboru wpizdu :) )

8948a dobre opinie ma wiec trzeba wyprobowac. Tylko poczekam sobie pewnie do stycznia na te glosniki bo lipa z dostepnoscia.

No nie ma właśnie. Jak do koszyka wrzucisz to się pokazują 3 gwiazdki i opis że brak.
Z resztą mailowałem już z nimi i potwierdzili dostawę na styczeń.

ale pewnie brzmienie juz zupelnie inne?
- Brzmienie raczej bardzo zbliżone ale nie identyczne ... głośniki mają bliźniaczą budowę ... chyba dokładnie te same membrany .. a już na pewno cały wygląd z zewnątrz poza siatką nawet opakowania są identyczne. Można przyjąć żartobliwie że RS28A-4 to aluminiowy Uscher :)

Co zaskakuje mają dokładnie identyczną efektywność przy różnych impedancjach. Pomiary są robione w dokładnie tych samych warunkach jeden po drugim. Pozostałe pomiary wskazywałyby jednak na drobne zmiany w napędzie i zawieszeniu ( w Daytonach jest chyba nieco sztywniejsze ). Nie rozbierałem głośników nie wiem jakie zmiany w środku. Zgadniesz który jest który na FR ?

Gdyby nie impedancja można by było je spokojnie zamiennie stosować :)

Ostatnia edycja:
Po długim czasie kolumny wróciły z malowania. Wszystko pięknie, poza wpadką z zaszpachlowaniem otworów po neodymach. Wujek zapomniał, i pomyślał, że tak ma być :/. Planuję w otwory wkleić coś małego okrągłego, co będzie jednocześnie robiło za dystans. W tygodniu postaram się zapakować co trzeba, i zrobić foty w lepszym świetle.:cool:

Tak miało być:

Tak jest:

Tutaj namiastka projektu obudów: :)

Powrót