• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

LuSzTi, jakieś szczegóły?

Tak po krótce to drabinka R-2R do regulacji głośności, 14 bitów, więc pierwsze kroki nie powinny być problemem. Do tego selektor wejść, sterowany z pokrętła może być urządzeniem samodzielnym, lub bez pokrętła może być sterowany z wejść sterujących, może być dopięty do drabinki. Do tego panel czołowy, gdzie można spinać ze sobą płytki w różnej kolejności, wg wymagań.
Na razie nie ma co się rozpisywać, chwilę zajmie mi napisanie softu na to. Jak już będzie wszystko ogarnięte to może założę jakiś temat :)

Są jakieś łatwodostępne drivery do tych wyświetlaczy kropkowo-ledowych?

Ja użyłem MAX7219 w obudowie SMD, dostępny na Allegro.

Tak, każdy jeden :) Do tego odbiornik pilota i mój własny pilot :) Pilota mam już nawet napisanego do innego urządzenia :)

LuSzTi ten Twój pilot na RC5 i watchdogiem. Jak masz ciekawą implementację(jaka kostka?) chętnie bym przygarnął ;)

Pilot w standardzie Sony, ale napisanie RC5 to akurat jedno popołudnie. Ja to napisałem na STM8L, w uśpieniu pobiera całe 2,8 uA prądu ;)

Ale przyznam, ze masz lepszy parapet, wiekszy zdecydowanie. :P
no napewno szerszy ale te kolory jakieś takie gorsze niż u PM;) Zamień na odcienie szarości nie będzie widać :). Ja tak robię, a że jestem słabym fotografem to robię to często :) I muszę spróbować kiedyś na parapecie.

Ostatnia edycja:
Audaxy ładne, ale te seasy jakoś tak tandetnie wyglądają z tymi lakierowanymi membranami.

Mi tam się podobają, myślałem ze będą brzydsze.
Kwestia doboru odcienia forniru z którym będą się ładnie komponować.
Co innego komponowanie się Audaxa z Seasami, tutaj już jest gorzej... ale to akurat może być na plus że on się wyróżnia :)

A nie myślałeś żeby SB dać zamiast nich?

Pisałem o tym w moim temacie o głośnikach 8".

5e5bdf922c340f8408847dbdf2d2a8ea_1480760039.jpg

Tydzień sezonowanie, mdf dość wilgotny i lecimy z hdf i chyba tyle.

Budy testowe już się robią :)

Dziś mam zamiar je skończyć, wieczorem głosniki mają się już wygrzewać przed pomiarami.

Kolego Trol. przy TL 10" AWX nie potrzeba barwy :lol: Przynajmniej ja nie potrzebuje SOURCE DIRECT i gra

Ostatnia edycja:
Powrót