• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Części trzeba było zamówić bo inaczej nie dostał bym wartości elementów do zwrotnicy.... był też wyższy poziom elementów "Level 1" za jedyne 1518€.

Brawo, jak robić to bez kompromisów ! zjedzą Cię tu za te części :P
Jak zjedzą to postąpią głupio. Projekt jest komercyjny - zamawiając KIT dostajesz razem z częściami. Kupujesz albo nie. Konstruktor nie udostępnia topologi filtrów wiec sam części nie mógł kupić. A druga sprawa to że projekt był zaprojektowany dla takich części a zmiana ich na inne chociazby o innej tolerancji mógł by wszystko popsuć. No niestety Troels robi kosztowne projekty :) Ale są tacy dla których to tygodniówka :)

Tak widać do porównując projekt i zdjęcie co dostałeś. Masz Elko zamiast superiorów i Superiory zamiast Alumenów. Rdzeniowe zamiast toroidów i powietrzne zamiast tasmówek :)

Ceny / cenami co kto lubi mi też zdarza się robić kolumny gdzie zwrotnice wychodzą w kwotach 6-8 tysiaków za parę i to do układów 3 drożnych a tutaj mamy 4 drożny. A tak swoją drogą też w przyszłym roku będę się mierzył z 2-3 projektami 4 drożnymi :) Cieszy wzrost zainteresowania kolumnami wyższej klasy i wielodrożnymi.

Ostatnia edycja:
No wiem nie pochwaliłeś się to nie zobaczyłem :) Koniecznie pochwal się jak zbudujesz i jak grają. Sam jestem ciekawy opinii :)

jak wszyscy to wszyscy

to i ja sie pochwale

efe4a57c46c7f526ef95e902247ba565_1480972451.jpg

skrzynki czekaja juz 1,5 roku

Powrót