• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

A to badziew ten illuminator.
Tak jak Paweł pisze posmaruj momentem lub budziem i odczekaj aż wyschnie i wtedy wystarczy tylko palcami chwilę przytrzymać i będzie git.

Zeby miec pewnosc docisku mozesz tez dopasowac cos o podobnej srednicy jako docisk i polozyc az do wyschniecia. Przeszukaj kuchnie, moze dopasujesz ktoras miseczke. Miseczka na glosnik, na to odwaznik i po sprawie

JA6006 + JA2806 w jeden dzień na resztkach płyt po Illuminatorach 4

Jeszcze farbka na wałku i będzie do salonu jak znalazł.

A tu tył z Illuminatorów 4 po lakierze:

chłopaki zaczęła mi się odklejać membrana od zawieszenia(Scan-Speak 18WU/4741T00),
komu to oddać bądź jak to "przykleić" ?
kolumienki to AkustyK ILRM

poniżej zdjęcie:

nrLkZ3c.jpg

Do akustyka
On ma dystrybucje
Nie naprawiaj nic sam bo ci potem nie uzna

kleje typu butapren.

Jeśli chodzi o rodzaj, czyli kontaktowy to tak, ale nie butapren z racji jego barwy.
Lepszy był by polimerowy, ponieważ jest bezbarwny.

Wszystkie otwory wyfrezowane.
Jutro szlifowanie i nakładanie pierwszej warstwy wosku (jak czas pozwoli).
Ogólnie to front był szlifowany wstępnie przed zrobieniem frezów, po to aby przy kolejnym szlifowaniu zminimalizować skręcanie forniru na krawędziach frezu.

Ostatnia edycja:
Rozebrałem to cudo do naprawy :) brumi. Kolega parę ładnych godzin na tym grał, aż kondy trochę spuchły.
Jakieś dziwne lampy w tym siedzą 6n1, 6pe..

Rozebrałem to cudo do naprawy :) brumi. Kolega parę ładnych godzin na tym grał, aż kondy trochę spuchły.
Jakieś dziwne lampy w tym siedzą 6n1, 6pe..

6n1 to chiński odpowiednik radzieckich 6n1p - lepesze są radzieckie szczególnie wojskowe 6n1p-EW, bardzo fajne lampy - liniowe i fajnie grające, mają 1 wadę - są żarłoczene na prąd żarzenia ponad 600mA . Nie ma odpowiedników zachodnich i w serii ECC. Można po przemyśleniu punktu pracy próbować dać ECC88 - pinologia ta sama.
Lampki mocy o ile się nie mylę to w tym wzmacniaczu są odpowiednikami radzieckich 6p1p. Ale za to głowy nie daję - to trzeba jeszcze sprawdzić.

są żarłoczene na prąd żarzenia ponad 600mA
:o stąd takie trafo zasilające. Przejrzałem zamienniki i tak jak mówisz 6n1p można podstawić. Prosty wzmacniacz, muszę to przywrócić do działania najpierw.
Ogólnie gra to u kolegi na biurku w pracy, jak na miejsce całkiem fajnie.

Powrót