• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Woofer przy podlodze to ciekawa koncepcja, pozwala na osiagniecie bardziej wyrownanej charakterystyki na srodku pasma, dzieki zmniejszeniu odbic od podlogi.

No to czekam na pogode i brak wiatru + troche czasu ;]
f000bfc111fb86b29cdc60bfea79f46f_1489833244.jpg

26c128bb304a49272b154c7675eed3b1.jpg

b8e85e0995d54504f981bbb7b3cd5a88.jpg

I tu mam pytanie... Jakies porady przed uruchomieniem??? Filtry i autowlacznik z avt, plytka mocy dx600... Zostalo jeszcze do zrobienia pare lutow do diod led... Pytanie nr dwa. Zasilacz symetrzyczny lepiej na dwuch mostkach gretza strzelic??

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

To wiem, ale wiem ze sa tez opcje z dwoma grecami, dla tego pytam z ciekawosci ;)

Trafo z Uher uma 1000 wiec raczej takie rozsadne

Uma 1000 mial takie dwa i maksymalny pobor 1000W wiec to pjedyncze ma pewnie z 500w

Po prostu dx600 nie bedzie w "pełni wykorzystany" ale i tak mocy da. A napedzac ma to dwa Tonsile gdn 30/80/8 wiec i tak zapas bedzie to mialo. Mniejsze obciazenie elementow mniejsze grzanie, chyba? Pwinno byc ok. Jakies porady co do uruchomoenia tego macie? Czy ten filtr i autowlacznik produkcyjnie nie ma bledow??

No i boje się o jeden z elektrolitów tych z zaciskami śrubowymi, widziałem na nim zaciek bardzo mały, ale chyba elektrolitu... Może to napewno pogorszyć jego właściwości, tzn może mieć mniejsza pojemność, ale chyba wybuchem nie? Napewno go przetestuje przed włączeniem w układ. Macioe z tym jakieś doświadczenia? Kondensatory z odzysku a u mnie i tak już swoje odleżały...

Ostatnia edycja:
Aero M

made in USA

TYPE CGS

10000 MFD 100VDC

POS + 85C

MAX SURGE 125VDC

-10+50%

677-9246

154

od takie mają oznaczenie. Jak można sprawdzić ich poarametry?

Powrót