• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Najprosciej jak go sie ma... Jesli pojemnosc spadla nic nie przeszkadza. Bardziej czy noe spowoduje mi ten drobny wyciek bum...

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Kołki też są zbędne.
Może i tak, ale nie mam długich ścisków, żeby wszystko tylko na kleju złapać i zachować kąty. Poza tym czas takiego składania obudów to dwie godziny (jak wszystkie formatki są na wymiar).
Odważnie, poliuretanowy klej z paneli raczej kiepsko schodzi.
Przeniosłem tam jak już podeschło.
Chłopie, coś ty to tak pozalewał ?!
Wolę zalać więcej niż za mało :P Nadmiar i tak wyjdzie, tą czy inną stroną :D

Nie na temat...
Ja też, stąd buźki :p
Ale słowo kluczowe popraw waść, bo od patrzenia aż chcę się napić ze wstydu :D

Jak wy wycinacie takie kratownice, że to wszystko takie ładne i równe?
Jakieś cnc pewnie?
Szkielet robiony na CNC??

Tak, na CNC :)

zdradzisz do czego dokładnie ten szkielet(jakie będą przetworniki)?

Już kiedyś je tu pokazywałem:

Budujemy drugą parę dla kolegi. Berylowy Iluminator na górze, Satori 13 cm (MW bo jak zaczynaliśmy projekt to jeszcze nie było MR) i dwa TIWy 200 SX na stronę :)

A nie myślałeś o berylu SB, miałeś już z nim styczność ?
Czy to ma być kopia Twoich konstrukcji z założenia, bo tak można w sumie wywnioskować z Twojej wypowiedzi :)

Ja te berylowe scany mam jeszcze z czasów gdy w Polsce nawet nie było słychać o głośnikach SB Acoustics. Więc zrobiłem konstrukcję na nich.
A to jest projekt, nad którym siedziałem prawie rok czasu, pomiary były robione w komorze akustycznej PW

Zmiana głośnika to nowe pomiary, nowe siedzenie nad zwrotnicą...więc mi się nie chciało.
A wycinając mój prototyp od razu zrobiliśmy 4 komplety, czyli dwie pary kolumn...wyszło taniej za sztukę. Więc zrobienie drugiej pary jest względnie proste :)

Nie :) Jest po prostu za drogi i za skomplikowany, uznałem, że i tak nikt tego nie powtórzy.

Ostatnia edycja:
Powrót