• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Lakieru juz nie ma, zdecydowalem ze zaforniruje monitorki. Jakos bardziej mi sie wyglad drewna podoba niz jednolity kolorek (no chyba ze bialy fortepian).

ded48d8b144c40af6423db2d46dbc4cb_1499513819.jpg

Bardo ładne te monitory :)

Świetnie wyglądają, szczególnie fornir robi robotę :) Bardzo fajne połączenie wyszło z czarnym frontem, choć IMO szczelinowy BR średnio do tego pasuje... Ale strzelam, że inaczej się nie dało.

Wyglądu Borysowych (przy okazji gratki!!) nie przebiję.. ale i moje pierwsze DIY audio monitory zagrały..

Tak na szybciocha słucham ich z odległości <1m.. od dopiero 15min.. w ustawieniu jak widać a stereofonii nic nie chcą zgubić.. Pies z otwarcia Aused to Death wyskoczył prawie z za pleców..

Niestety nie obyło się bez kłopotów.. jak następnym razem kolega po piwie poprosi, żeby przymierzyć głośniki do obudów to go zaproszę na dzień następny.. - polepiony głośnik na razie utrzymany dodatkowo ściągiem.. zobaczymy czy jutro sam się utrzyma..

Ostatnia edycja:
Dzieki chlopaki za mile slowa !!

LubMich
Jak ci ten SB6adc pasuje do calosci, ja probowalem go zwrotkowac z rs125 i poleglem po calosci, za jasna cholere nie chcialy sie zgrac ze soba a szkoda bo wysokotonowka dosc ciekawa w swojej cenie.

Pozdr

LubMich
Jak ci ten SB6adc pasuje do calosci
Właśnie próbuję to ocenić ;-)... Pierwsze godzinkę grania trochę się wybijał.. ale zakładam, że musi się wszystko wygrzać, bo następnego dnia już było ok..

Trochę się o niego martwiłem bo podmieniłem go w projekcie za sb26stac.. - tego pierwszego słyszałem i trochę mi w nim brakowało..
tu mam dużo więcej detalu... blachy brzmią fajnie, stalowe kulki w "Massive Attack - Unfinished Sympathy" były naprawdę stalowe..

Na dokładniejszą ocenę poczekam do końca tygodnia.. niech sobie to wszystko pogra.. i z oceną mam taki problem, że podpiąłem te monitorki do nowego nabytku - cyfrowego wzmacniacza (na intersil D2) i nie wiem na ile on wpływa na dźwięk..

Podepnę do podstawowego zestawu monitorki i wtedy coś jeszcze napiszę o dźwięku..

PS. Synowie ocenili, że to mercedes - więc nie może być słabo.. ;-)

Ostatnia edycja:
a ja mam pytanie-prośbę , czy ktoś może wygenerować mi gerbery z plika w protelu 99 (ja osobiście nie posiadam protela i w tym problem) z góry dziękuję za pomoc

A u mnie taka sytuacja... Zakupione w Państwie Środka, przeleciały ocean. Jeden kit za niespełna 38 pln, drugi za niecałe 24 pln. Ciekaw jestem który się wogóle uruchomi... Ceny z wysyłką. Jutro montuje do radiatora i składam zasilanie...
299ba7914f1b7460519c8eca49a3563a.jpg
f9725daf543dbb26c0d71eae4a412f77.jpg
6d6529e677a1a5556f8c171f136f71db.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

57386c3fdb86243a1ad620ebc0cf990a_1499977079.jpg
73893fa197ef4c1ecdc2f05e0804de3d_1499977078.jpg
1757b0c72947a8edab66a3a57788c1ed_1499977076.jpg

Troche zlota do tej strukturalnej czerni.
Dual mono iAMP OPS5 project.

Next, plyta do srodka ;-)

Zasilacz prawie skończony.

Zabrałem się za obudowę(fikuśne narożniki żeby nie było za prosto :rolleyes: )

Póki co nic nie wiem o AS, ale staram sie skonczyc do czasu zeby ew. zabrac jako wystawke - o ile bedzie miejsce i zgoda opiekunow :)
Beda tez male 3-way z MB i sub na LAB12 z hypex, tak wiec mozemy upchac.

Narazie... czekamy.

Pomimo ze trafa bede brac z poltrafo - tak sie nastawilem bynajmniej.., rozeslalem zapytanie gdzies do 10 firm z czystej ciekawosci, odpowiedzi rownie ciekawe.

HMM anyway, czy ma ktos trafo z firmy eurotrafo? Jakies opinie?

Powrót