• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Idę jak wściekły [emoji4]
Na dziś wystarczy.
Tak wiem grubo cyną - lubię tak.
db6ac6c198059e064a6eb61e9327af4c.jpg
083d44a8ddbbc30d1c49824bb9c7f0d2.jpg

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

O, widzę po awatarze że fan Tesli
Mały fan, sentyment mam do tvn. W szafie kilka głosników leży - wartość sentymentalna :) Fajnie że ktos się jedzcze nimi bawi, a jakby miały pojawić się na AS to bym powiedział nawet że to powiew świeżosci :D

Jakiś błąd się wkradł :) zapewne koledze chodzi o moje kolumny na SB ... ale one dopiero dziś wyruszyły do Wrocławia. :lol:

I jak będziesz dopieszczał frezy?
Nożykiem?

Gdy będę zamawiał fronty z frezami na CNC, to wypróbuję mój pomysł na idealne wykończenie frezów po oklejeniu fornirem.
Może jakiś mały tutorial kiedyś napiszę.

Domki pod Seas Prestige H1597.

Swoją drogą ciekaw jestem jak grają takie szerokopasmowce... niestety nie będzie mi dane posłuchać :(

I jak będziesz dopieszczał frezy?
Nożykiem?

Gdy będę zamawiał fronty z frezami na CNC, to wypróbuję mój pomysł na idealne wykończenie frezów po oklejeniu fornirem.
Może jakiś mały tutorial kiedyś napiszę.
Nożyczkami do paznokci. Ewentualnie wyfrezuje kółko, które ciasno wejdzie w otwór po głośniku i użyję frezary.

Nożyczkami do paznokci. Ewentualnie wyfrezuje kółko, które ciasno wejdzie w otwór po głośniku i użyję frezary.

Zrób formatkę o szerokości obudowy z fornirem. Wyfrezuj otwory o średnicy koszy - przelotowo - umiejscowione od krawędzi górnej tak samo jak w obudowie. Nakładasz szablon na obudowę, pozycjonujesz względem obudowy (dokręcasz listwy na szablon obejmujące obudowę po bokach i górze - szablon się nie przesuwa ) Frezujesz frezem z łożyskiem górnym i pozamiatane. Jeżeli szablon jest wykonany idealnie względem obudowy - fornir będzie przycięty idealnie.

Coś mogę napisać ale na razie za wcześnie żeby jakieś wnioski wysuwać po za tym że ma potencjał . Może w sumie grały ze 30min :)
Gra dość kulturalnie jak na estradę , nie wali wyższym basem , niska średnica jest dobra. Wyżej też nie ma tragedii nic się wściekle nie drze .

Ostatnia edycja:
Raven1985,

W końcu ktoś robi coś normalnego pod lampę ( Triodę nap 2A3 3W :D) a nie pompowniki po 83-86db SPl wymagające kolubryny w zasilaniu;)

Woofer osobno, srednio-wysoki jako nadstawka ??
Projekt będzie ogólno dostępny ??

Tak czy inaczej mocno kibicuję i czekam na dalsze wpisy :)

Powrót