• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Dokładnie, Ugoda.
Dla kolegi zmarł ojciec jakiś czas temu, jak się okazało bawił się trochę elektroakustyką, to jeden z jego nie ukończonych projektów. Kolega z bratem, postanowili zachować jakąś pamiątkę po ojcu, Ugode i klona Marantz MA-9S2 mam do skończenia.

Ostatnia edycja:
pcbway :)

6060004f7265264c477d99562c98ff2e_1514560848.jpg

e72ccedf384b5aad4955667f4eb65f74_1514560822.jpg

Też kiedyś zrobiłem ale na razie nie potrzebne może jak zrobię lampę to potrzebne będą monitorki i wtedy odkurzę.

Ostatnia edycja:
Jakoś tak zachciało mi się reorganizacji starej końcówki (moja odmiana UNI), na wejściu jest tylko balans i selektor, mimo audiofilskiego okablowania w stylu informatyka żeby usłyszeć jakikolwiek przydźwięk trzeba włożyć ucho w głośnik i odkręcić potencjometr na max, kombinowanie z masą miało tu kluczowe znaczenie.

Myślę nad jakimś PRE bez regulacji barwy, bo fajnie by było wysterować to do granic możliwości, aczkolwiek do typowo domowego słuchania to wzmocnienie 48V/V jakoś tak starcza, w razie czego mogę jeszcze podnieść poziom na filtrze DACa.

W środku teraz jest na prawdę sporo miejsca, także można by jakieś bajery załadować, albo w przyszłości lepsze końcówki.

Powrót