Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam, możemy zrobić tak ty przerobisz płytke np EF3 na smd a ja załatwię elementy i potestujemy jak to się zachowuje. Pytanie tylko czy możesz wygenerować part list z programu. Jak będę miał wartości to napiszę do dostawcy i zamówię elementy. Jak przyjdą to ci wyślęalbo jak będziesz chciał to polutowaną płyteczkę. Możesz też napisać jakie wartości cię interesują i ilości a ja postaram się to ogarnąć.
Boki obudowy do iAMP oraz elementy chlodznia w jednym, w trakcie - w koncu:
![]()
Jak mi ten iAMP nie zagra to wlosy z glowy.
borys napisał:Swoja droga kabli troche masz na stole. Tak sie zastanawiam, masz tyle tych tranzystorow w tych koncowkach to moze bys przerobil wzmaczysko w taki sposob zeby sie podlaczyc NFB pod sam zacisk glosnikowy (albo bliskie okolice), zwiekszyl bys DF conajmniej 10 krotnie.
Zanim sygnal przeleci przez 1000 przekaznikow i zlaczek to DF znacznie zbiednieje![]()
Nie pierwszy i nie ostatni.
Zobaczymy - mam nadzieje ze bliskość elementów nie będzie powodować brumu. Nigdy nie miałem tego problemu, się zobaczy jak to skręcę z reszta.
![]()
To było pierwsze co mi wpadło do głowy.Jak by się okazało, że to za mało to można spróbować zastosować przegrodę z "prawdziwej" (nie magnetycznej) nierdzewki
Nie panikujmy .No i jeszcze porownanie zrobione przez kolege z diyaudio.com
Nie panikujmy .
Takich rezystorów nie daje się na nfb i tyle . Można natomiast spokojnie dać wewnątrz wzmacniacza .
Na nfb przewymiarowane porządne rezy przewlekane z niskim twr i tyle .
Holgin
Juz myslalem ze na rano bedzie gotowe, noc przeciez taka dluga
[...]
Zrypalem sprawe, za malo LEDow, musze jeszcze kilka zamontowac.
W zasilaczu , zwarciowka dodana, short path dodany, dwa clipy dodane, dwa termistory dodane + opcja ''smd components easy solder for beginers'' dodana.
[...]