Nie na temat...
w czwartek ide na koncert. ciekaw jestem ile osob bedzie sie smialo ze mnie ze bede w ochronnikach sluchu! ![]() | ![]() |
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
w czwartek ide na koncert. ciekaw jestem ile osob bedzie sie smialo ze mnie ze bede w ochronnikach sluchu! ![]() | ![]() |
Ja używam takie: https://bhp.merkury-24.pl/produkt/w...MInqq1lLOY3wIVhPhRCh3BeQMtEAQYByABEgKtEPD_BwE Na koncerty są spoko. Mają fajne pudełeczko. Jak zgubisz to mała strata, koszt kilka złotych. | ![]() |
nie lubie tych :/ dlatego bede chodzil w tym?! ![]() ![]() | ![]() |
Te są fajne https://www.3mpolska.pl/3M/pl_PL/fi...539+8720546+8720749+8738316+3294470124&rt=rud | ![]() |
No to faktycznie ludzie będą się patrzeć... Paweł, jaki jest sens iść na koncert i słuchać go mając na głowie takie słuchawki? Mam nadzieję że to żart. Te które zalinkowałem są spoko. Nie lubisz ich, ale można się przyzwyczaić. Można sobie regulować siłę tłumienia, wystarczy bardziej lub mniej wdusić w ucho. Przy ich pomocy można chronić słuch a jednocześnie mieć przyjemność ze słuchania koncertu (regulacja). W słuchawkach tego nie masz. No i porównanie wielkości... | ![]() |
Jeśli masz parę, nie masz ich w żadnych planach, chętnie odkupię.Na tle Usher 8948A:
dlaczego ma byc to zart? skoro da sie pracowac przy maszynach, rozmawiac i sluchac muzyki? ja mam bardzo niski prog bolu, stad bede w ochronnikach ![]() | ![]() |
Mówisz o orkiestrze na żywo, czy o koncercie z amplifikacją? Faktem jest, że część koncertów muzyki poważnej np. w Studio Polskiego Radia im. Lutosławskiego jest amplifikowana i dźwięk jest za głośny i do d. | ![]() |
Z amplifikacją. Koncert sam sobie był fajny ale wszystko pogrążyło złe ustawienie głośności bo w pewnym momencie to był nieczytelny hałas a nie muzyka. | ![]() |
Nie musi być wzmacniany. Kiedyś z braku laku kupiłem w trzecim czy czwartym rzędzie w Narodowej. I mało mi łba nie urwało. Orkiestra potrafi sama z siebie sporo decybeli daćZ amplifikacją.
U nas w klubie gdzie nagłaśniamy koncerty, dobrze widać po przyjezdnych akustykach, który z nich ma już przytępiony słuch. Jeden potrafi nagłośnić tak aby było OK, a następny wysokie tony podkręci tak że po prostu bez zatyczek nie da się słuchać. Dlatego odradzam w młodym wieku kombinować z głośnikami wysokosprawnym w domu, takimi jak szerokopasmówki oraz głośnikami estradowymi, bo to wypacza słuch. Znam to z autopsji... jeśli raz się spodoba to już do głośników domowych nie ma odwrotu. | ![]() |
Czasem testowałem jakieś estradówki w domu, ale dźwięk z hornów jakoś mi nie przypadał do gustu, już czuć te zniekształcenia trochę. Satelitek z midwooferem 12cali nie byłem w stanie rozkręcić na max w domu, bo poleciałaby krew z uszu i to w obu przypadkach mowa o markowych przetwornikach. | ![]() |