• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Well, w miejscu gdzie to stoi i gdzie ja siedze to nie ma niczego.
Bas dopiero po rogach pokoju.

Do czarnej muzy to nie beda, ale impuls to jest.
Moje male 3-way koncza sie przy 50 w skali, te beymy wciagaja calego iAMP do konca skali i wtedy musze przyznac ze grzeje fest, nie wazne czy bass test czy regularna muza.
Moze byc fajne glosne i czyste granie, obawiam sie ze LAB 12 bedzie za cichy ;-)

Trzeba im troche dac, beymy tez by mogly sie troche powyginac.

Mocno swista z BR jak je katuje, powalcze z tym jeszcze ;-)
Jestem ciekaw calosci i grania w poprawnym pomieszczeniu, u siebie bede musial lekka reorganizacje zrobic jesli beda mialy zostac.

Witam takie sobotnie pomiary może ktoś coś podpowie?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Prostokąt to porównanie sygnały wejście wyjście.

Zwrotkę już zamówiłem, winna być Ok
042336e86f98490026f3b65aad36da16_1554632860.jpg

Nie na temat...
do Mariana i Raven'a napiszcie coś o tej ceramicznej wysokotonówce od SB

Mało czasu mam ostatnio ale jak tylko będzie chwila wrzucę w gotowe .
Co do brzmienia : precyzyjne, detaliczne, łagodne nie mają nic wspólnego z cykaczami alu od seasa (czy zaleta czy wada to już ocena indywidualna).
Z drugiej jednak strony są w pewien sposób chirurgiczne, sterylne, techniczne nie w sposób nieprzyjemny to coś innego .
Grają wszystko w podobny sposób .
Dźwięk wydaje się sztuczny , mechaniczny taki plastikowy .
Po kilku pierwszych odsłuchach nie miałem już ochoty ich włączać a jak grały i zająłem się czymś na kompie to nawet zapominałem, że są włączone i coś gra ;)
Moje monitory z wavcorem i dxt grają nijako i technicznie ale potrafią z nagrań wyciągnąć emocje .
W dzwieku z cac-y emocji nie ma , są tylko dźwięki.

Well, w miejscu gdzie to stoi i gdzie ja siedze to nie ma niczego.
Bas dopiero po rogach pokoju.
A nie mówiłem, że z tego basu nie będzie :) A bez odpowiedniej zwroty to już na pewno null .
I rurka za cienka.
Potencjał jednak w tym zestawie widzę duży (delikatnej rzecz ujmując ).

Pomysł z subem dobry tylko kaliber za mały :)
Ja też myślę nad dopaleniem zakresu 20-40Hz .
Czymś co trochę powietrza ruszy :)
np takim diabłem:
https://ficaraudio.com/product/ht-3/
w clozecie niezły a w br f3 22HZ :)

To DIY tak wiec traktuje to jako eksperyment, jeśli będzie beznadziejnie to przebudujemy. To tylko obudowa.
Robię już na gotowo gdyż jeśli nie zrobię, to już nigdy ich nie dotknę.

Tak BR 10cm byłby fajny, zakładałem że tego drewniaka się nie ruszy lecz jednak generuje trochę ciśnienia.
Będziemy grzebać.

Nie na temat...

Mało czasu mam ostatnio ale jak tylko będzie chwila wrzucę w gotowe .
Co do brzmienia : precyzyjne, detaliczne, łagodne nie mają nic wspólnego z cykaczami alu od seasa (czy zaleta czy wada to już ocena indywidualna).
Z drugiej jednak strony są w pewien sposób chirurgiczne, sterylne, techniczne nie w sposób nieprzyjemny to coś innego .
Grają wszystko w podobny sposób .
Dźwięk wydaje się sztuczny , mechaniczny taki plastikowy .
Po kilku pierwszych odsłuchach nie miałem już ochoty ich włączać a jak grały i zająłem się czymś na kompie to nawet zapominałem, że są włączone i coś gra ;)
Moje monitory z wavcorem i dxt grają nijako i technicznie ale potrafią z nagrań wyciągnąć emocje .
W dzwieku z cac-y emocji nie ma , są tylko dźwięki.

Szkoda trochę mnie zasmucileś.
Z wygląd podobają mi się ale CSS a nie ma co wymieniać?

Hmm nie wiem czy dobrze pamiętam ale Marian chyba pisał znowu, że brzmienie całego projektu na CAC (z projektu Branży) brzmi tak dobrze, że nie ma ochoty wyłączać zestawu ...

Hmm nie wiem czy dobrze pamiętam ale Marian chyba pisał znowu, że brzmienie całego projektu na CAC (z projektu Branży) brzmi tak dobrze, że nie ma ochoty wyłączać zestawu ...

Tak było, co nie znaczy że im nic nie brakuje.
Po prostu grają łagodnie, dlatego można ich słuchać długo... a grają łagodnie z racji tej ceramiki.
Co się komu podoba, jak ktoś woli więcej życia to niech od razu bierze alu.

Ostatnia edycja:
No to będzie trzeba posłuchać.
Myślałem je ożenić z accuton-em ale najpierw posłucham całego SB

Raven jak znajdziesz trochę czasu to wrzuć projekt na forum to będę wiedział jakie skrzynki skleić.

Powrót