Chętnie bym się pochwalił , aż mnie ciśnie żeby to zrobić.
Ale napiszę tylko że front to 40mm a boczki 22mm .
W środku 2 komory i dość gęsta kratownica.
Chyba domyślam się jak to zrobiłeś

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ale żeby klonować Pylonyhaha żart oczywiście.
To w czym problem?
Pewnie kanapka cięta z płyt na cnc, widziałem "dziwne" obudowy robione właśnie w taki sposób. Sporo głośników bt tak robią na yt, sporo odpadów, koszty wysokie, ale kształty jakie chcesz. Jedyne co może być problemem to dostęp do cnc w takim przypadku... Ale żeby to jakoś specjalnie nowatorskie było to już ciężko powiedzieć.
W takim razie troche bez sensu pokazywac to na forum diyaudio. Jestesmy tu po to, aby sie dzielic sie wiedza i uczyc sie od innych nowych rzeczy.
Częściowo masz rację.
Ale nie zawsze i nie wszystko podaje się na talerzu pod nos.
Wykonanie obudowy tego typu to dość spore wyzwanie , wyzwanie które zostało rzucone na forum w jednym z tematów.
Moja publikacja miała właśnie na celu pokazać że można .
Wybacz, ale nie kupuje tegonie spotkalem sie z takim podejsciem na zadnym z forum diyaudio, gdzie ktos wrzuca swoja prace, a nie chce pokazac/napisac w jaki sposob zostala wykonana.
Nasz kolega Bingant prezentowal swoje wygiete kolumny kilkanascie lat temu i jakos nie mial oporow przed odpowiedziami, jak zostaly wykonane
Pisze to nie dla siebie, ale dla spolecznosci diy, bo dla mnie wykonanie takich kolumn nie stanowi problemu.
Nasz kolega Bingant prezentowal swoje wygiete kolumny kilkanascie lat temu i jakos nie mial oporow przed odpowiedziami, jak zostaly wykonane
Pisze to nie dla siebie, ale dla spolecznosci diy, bo dla mnie wykonanie takich kolumn nie stanowi problemu.
To podziel się patentem. Chętnie spróbuję![]()