• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budźetowy sub pod Boss'a BA-2200

Reakcji
0
Mam w planach do zakupionego Boss'a zrobić suba. Zakres finansowy nie jest duży bo ok 150 na głośnik bo resztę mam w garażu chyba że jakieś gotowe konstrukcje. Słucham wszystkiego po trochu z przewagą techna i tranc'u. Lubię mocny i zdecydowany bas.

umberto, a widziales jaki wzmak do tego wybral?? ;> dla takich osob liczy sie tylko "mega bas" itp przeciez nie polece mu MDSa bo bedzie rozczarowany ze blachy sie nie gna...

Pawel S., ma sporo racji bo mój wzmacniacz nie jest z najwyższej półki a nawet średniej :???: ale cóż narazie musi wystarczyć. Podoba mi się ten RAVELAND SQX3500 no i są jakieś informacje na jego temat ale czy boss w pełni poradzi sobie z nim :?: A co myślicie o boschmannach:
http://www.allegro.pl/item209389719_car_audio_subwoofer_boschmann_sylb_8_20cm.html
http://www.allegro.pl/item209389722_car_audio_600w_subwoofer_boschmann_25cm_gwar_.html

PS. a tak ma marginesie to co to za MDS'y :?:

jest kilka dobrych boshmanow ale niewiem ktore to (wydaje mi sie ze raczej nie te co podales)
krzyhoo9 napisał:
PS. a tak ma marginesie to co to za MDS'y
Intertechnik MDS08 (lub 10 i 12) bardzo dobrze brzmiace glosniki dla wymagajacych...

Miałem coś napisać,naprawdę.Ale w trakcie zrozumiałem że mało kto to pojmie.
Ale jednak ponownie zasugeruję zakup dobrego głosnika,klasy np.mds.Elektronika cały czas tanieje,przetworniki nie.W tym sęk.

umberto, chyba nawet wiem co... ale poprostu trzeba nasluchac sie tego łomotu aby zrozumiec ze "czegos tu brakuje"

No to umberto, nie owijaj w bawełnę tylko powiedz co chciałeś powiedzieć. A te MDS'y w jakim przedziale się znajdują?

[ Dodano: 2007-07-09, 16:49 ]
A może Magnat Xpress 10 :?: Najlepiej żeby obudowa jak najmniejsza ale jeśli inaczej nie pójdzie... W końcu dźwięk jest waźniejszy :grin:

Powrót