• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Burza Magnetyczna - straty ?

Reakcji
5
Czy komuś spaliły się jakieś sprzęty audio podczas burzy magnetycznej z 27-28 września bieżącego roku?

Ostatnia edycja:
No była, była. A jeszcze dodatkowe pytanie: Jak samopoczucie i stan zdrowia Waszeci z dni 27-28 września br? Czyli miniony piątek - sobota (tak pi razy oko) ?
Próbowałem nawet wczoraj zorzę polarną nad Warszawą zobaczyć, ale pochmurno było więc tak nie za bardzo było cokolwiek widać.

Jak samopoczucie i stan zdrowia
Łaziłem cały weekend trochę wku.... Bo nie miałem co robić i łeb mnie bolał jestem trochę meteopatia może dla tego samopoczucie było jakie było .
Zorzę w Sosnowcu to ja oglądam prawie co dzień , taką różowo fioletową od smogu :D

Raczej wiarygodnie , co do burzy to nie wątpię że była nawet jej skutki mój organizm odczuwał chodź nawet o niej nie wiedziałem a co do smogu w Sosnowcu to szczera prawda tu serio można zaobserwować łunę nad miastem :)

Brak danych o jakichkolwiek anomaliach, we wszystkich obiektach co obsługuję.
Ogółem nigdy nie zauważyłem aby aktywność słoneczna spowodowała jakiekolwiek problemy w pracy serwerów, czy stacji roboczych, nawet radiolinie nie zachowywały się inaczej.

Pamiętam raz że przez lubelskie i podkarpackie przeszła taka solidna burza (tradycyjna z deszczem i piorunami) z 10 lat temu, to miałem kilka kompów i routerów do naprawy po znajomych.
Mi padła wtedy jedna z dwóch sieciówek w kopie, nie wiem do dzisiaj jakim cudem, ale ilość awarii po tej burzy była jakaś wyjątkowa.
Nigdy więcej nic takiego się nie zdarzyło.

Powrót