wektor napisał:
Lapiej napis czy jest szansa na likwidacje limitow... ...kurczowo trzymam sie starej poczciwej neo 640 ale powoli wysokosc abonamentu mojej swince skarbonce przeszkadza.
Rozwinięty teraz jest dosyć dobrze DSL, neo powoli zaczyna sie nie opłacać. Można przejść na DSL'a bez dodatkowych opłat, możesz sie nawet na promocje złapać i tańsze łącze. Ja mam wziętego DSL 2MB za 1zł, 6 miesięcy x 1zł, kolejne za 280zł.
Z karami za zerwanie umowy podobnie słyszałem. Zmiana prędkości na niższą jest "darmowa", tzn. Tepsa rządza 200 paru złotych, ale zostało to zakwestionowane przez Urząd Ochrony Konsumenta. Rozstrzygnięcia nie znam.
Z limitami nie chodzi o zapychanie sieci, Tepsa ma mnóstwo klientów związanych umowami na czas określony (rok,dwa) na neostradzie, chodzi o złapanie kolejnych klientów ew. nie dopuszczenie do sytuacji ze odchodzą do konkurencji, przez zaoferownie im dostępu bez limtów, Tepsa wkońcu ustaliła mniej więcej normalne warunki na DSL'u, oczywiście przy podpianiu umowy na czas określony
Shakur jak Pani w TP zrobiła mojemu kumplowi cesje, to płaci za neo po 90pare zł, a 6 miesięcy za złotówki widzi jak świnia niebo, rozkrosowywali mu linie (usluga świadczona na tym samym numerze ! ) i skrosowali po raz drugi, tylko po co..., przecież to wszystko można było papierkowo zrobić, wysłał pismo do TP ze skargą i czeka i płaci.... System w TP jest piękny
Co do lini i neo, podstawą do świadczenia usługi jest aktywna linia telefoniczna, więc nie łudzić sie
Ogólnie gdzieś mam neo, po 2 latach korzystania mówi tej usłudze dość, limity niby sie mówi ze sie nie wykorzysta w praktyce porażka. Przechodzić na DSL'a, z neo można bez opłat, ew. zależy to od umowy jaką podpiszecie.