• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Car Audio-Alfa Gtv-pomoc-początek

z 16 jest problem a co dopiero z tym :) a poza tym nie chcę współosiowych, alfa ma miejsce na wysoko-tonowy , przy tym basie który na razie osiągnąłem to (dobre)13 myślę że mi w zupełności wystarczą .
Lubię czasami posłuchać umcanej muzyki ale nie za dużo :)
ale dzięki za chęci pomocy

baleron to sa te kappy ;)

Jeśli ktos szuka naprawdę dobrych głośników to te sa świetne

Znany jest rownież przypadek zainstalowania takich w bardzo dużych kolumnach
Robiło to grande robota ;)

Wysokotonowka z tego zestawu jest bdb glosnikiem

Pytanko czy GTO 4000 lub 6000 będzie lepszy od tego co mam czyli HPB604 ?? Mam okazję w dobrej cenie kupić jeden z nich ( różnica to chyba tylko 4 a 6 kanałów)
oraz kpl głośników GTO505ce

Zostałem przy tym co mam.
Bagażnik skończony wyklejony matą Stp -- bardzo dobrze się wykleja ,
na tapicerkę bagażnika poszła gabeczka gms 2mm
zmniejszyłem litraż suba z godnie z zaleceniem:) wsadziłem około 2kg piasku .

Wrażenia z odsłuchu przy jeździe hmmm basu jest w sam raz ,jest przyjemny i nie drażni ucha , nie lube dużo słuchać umcanej muzyki ale nawet sprawiało mi to przyjemność, nie mam z czym porównać więc to tylko moja opinia ani komu się pochwalić :)

Generalnie można posłuchać umcania i rocka .

Uploaded with ImageShack.us

Hej
Przymierzam się do poprawienia dźwięku w moim autku Alfa Gtv, jako że autko to v6 o "cudownym" brzmieniu silnika i wydechu :), nie chcę na pewno jakiegoś hi endu .
posiadam głośnik raptor-6 oraz wzmacniacz HPB604 (dostałem w gratisie ) więc chciał bym to wykorzystać .
Zaczynając od bagażnika, a że jest on mały to raptor będzie dobry tylko pytanie jaka obudowę 15l zamknięto czy coś większego ? np TL widziałem cos podobnego w u-dimension
wyklejenie bagażnika matami i tutaj już pytałem więc się zastanawiam nad STP silver lub gms06xl
W alfie jest pólka z głośnikami 16 i chcę je zlikwidować i podkleić półkę czymś takim http://allegro.pl/mata-wygluszajaca-antywibracyjna-10mm-najlepsza-i3064909430.html
chyba że ktoś doradzi coś lepszego.
do przodu w drzwi pójdą 16 jak się da przerobić boczek tak, żeby ładnie wyglądało jak nie to 13 -myślałem o u-dimension coś do kwoty 400 zł .
Z góry dzięki za doradzenie, w miarę postępów będę zamieszczał fotki
tez jestem szczesliwym posiadaczem gtv. Boczki da sie przerobic rok temu albo dwa nie pamietam przerobili mi w zakladzie car audio na 16cm. Jedynie jeden dolny uchwyt trzba wtedy uciac bo dystans tamtędy idzie ale drzwi nic a nic sie nie machaja

widze zapasu nie wozisz :D :D

Ostatnia edycja:
Porządek i ład w kablach! to się ceni ;) Ale to na szybko tylko jak zerknąłem, bo pewnie bym się czegoś dopatrzył :D

Ja jadę na otro rączką od wkrętaka raz przy razie i lipy nie ma ;P

To widać później po rękach.

Co wybrać do przodu w drzwi ?
1.u-DIMENSION EL COMP 5
2.Crunch GTi5.2C
mogę rozważyć coś droższego ale nie chce przesadzać

OK. Doczytałem dlaczego 13:) Słyszałem coś o zestawach w których gra AWX 15. Jeżeli się zmieści to może poluj na używkę i szukaj kogoś kto ma zwroticę?

Zwrotnica to nie problem ;)
Gorzej bedzie z glosnikami
Ale nie ma rzeczy nie możliwych :)

Teoretycznie to każde mogą :D Kwestia dobrania odpowiedniej zwrotki... i strojenia ;)

Jakbyś chciał przykładową aplikację poznać to u mnie w aucie właśnie czekają na montaż, w duecie z Wavecorem TW030 i w aktywce ;)

Powrót