• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Car audio e39

Witam ponownie po przerwie :)
Trochę pieniędzy znalazłem więc zamierzam zakupić radio 2din z androidem z aliexpress. Tylko powraca temat wyciągnięcia optyki z niego. Mam helixa więc mogę podłączyć przez toslinka. Teraz jak to wygląda ? Radiem steruję normalnie jakbym nie miał żadnych modyfikacji a wszystkie ustawienia dźwięku robię prockiem, tak ? Wyczytałem, że głośność trzeba również regulować prockiem a tego chciałbym uniknąć. Nie mogę znaleźć tematu gdzie było to bardziej opisane.
Ew. Czy by zdał egzamin konwerter usb > spdif ?

Ostatnia edycja:
wydaje mi się, że da się wyciągnąć sygnał po optyku a sterowanie głośnością po RCA w przypadku helixa DSP

wydaje mi się, że da się wyciągnąć sygnał po optyku a sterowanie głośnością po RCA w przypadku helixa DSP
Wielkie dzięki, dopiero teraz zauważyłem ten wpis w instrukcji.

Świst został zminimalizowany do minimum, praktycznie nie słychać już. Mimo wszystko próbuję znaleźć kogoś kto mógłby mi to zrobić w przyszłości bo mam słabe doświadczenia z niektórymi "serwisami".

A tak przy okazji to znacie może jakiegoś dobrego elektronika we Wrocku który by wyciągnąłby mi światełko z radia z androidem ? Znalazłem jednego ale on za samo rozebranie i sprawdzenie "czy się da" woła 150zł...

Powrót