• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Car Audio] Nowe nagłośnienie w Mitsubishi Lancer VIII

Reakcji
0
Witam. Posiadam Lancera 8 gen. Jako ze jakis czas temu wymieniałem oryginalne radio na radio 2 din z androdem o mocy 4x50W na kanał z procesorem dźwięku. Głośniki zaczynają charczeć i wpadłem na pomysł żeby na coś sensownego wymienić. Mój pierwszy pomysł zeby poprostu głosniki wymienić i tyle. Drugi to dodać wzmacniacz 4 kanałowy i do każdego głośnika je podłączyć lub przednie głośniki podłączyć następnie 2 kanały zamostkować i dodac nie duzy sub. Ale raczej tym sposobem bym stracił tyknie głośniki a tego raczej bym nie chciał.

Co myślicie o tych pomysłach ? dodam ze jakoś za bardzo sie na tym nie znam ale jakoś zielony tez nie jestem.

Podstawa to wygłuszenie drzwi. Potem można myśleć o wymianie głośników. A charczenie może wynikać z wielu rzeczy. Np. Za bardzo podbity bas czy po prostu jakiś przester. Radia samochodowe nie mają 50w (to tylko napis na radiu ;) ). Przeważnie jest to moc w okolicach 15-20w. W tych lancerach były czasami systemy dźwięku już z subem fabrycznie. Masz do niego kable położone fabrycznie? Nie potrzebnie wymieniałeś to radio bo i tak pewnie nie dało to aż tak wiele. O wiele większą różnicę robi wygłuszenie drzwi i od tego zawsze się zaczyna.

Ostatnia edycja:
Witam. Posiadam Lancera 8 gen. Jako ze jakis czas temu wymieniałem oryginalne radio na radio 2 din z androdem o mocy 4x50W na kanał z procesorem dźwięku. Głośniki zaczynają charczeć i wpadłem na pomysł żeby na coś sensownego wymienić. Mój pierwszy pomysł zeby poprostu głosniki wymienić i tyle. Drugi to dodać wzmacniacz 4 kanałowy i do każdego głośnika je podłączyć lub przednie głośniki podłączyć następnie 2 kanały zamostkować i dodac nie duzy sub. Ale raczej tym sposobem bym stracił tyknie głośniki a tego raczej bym nie chciał.

Co myślicie o tych pomysłach ? dodam ze jakoś za bardzo sie na tym nie znam ale jakoś zielony tez nie jestem.
https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjAAegQIARAB&usg=AOvVaw2btQsYBOBHfzc1N8QkZtTj

Taj jak by mówi Oskar. Drzwi mata butylowa.
Tył do stereofonii jest zbędny.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Powrót