• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Car Audio passat b5

no szczerze powiem ze chcialem przeznaczyc na wszystko okolo 2tys , ale radio 1/4 poszła naleśnik jakies pewnie 600-800 , gdzie tu przod glosniki kolejny wzmacniacz i wygluszenie :) nie ukrywam ze chciałbym bardziej budżetowo ale widze ze sie nie da xD

Podepnij starego Rockforda np 500.2 czy 800.2 a nie będziesz już szukał nic innego i nie trzeba wydawać tysiaka.

odgrzewam temat:)
Nareszcie mam trochę czasu i parę klamotów do złożenia jakiegoś car audio :)i teraz mam pytanie:
Czy taki zestaw nada się do wygłuszenia drzwi (blacha zewnętrzna + blacha aluminiowa w passacie plus pianka na tapiecerke)
http://allegro.pl/stp-mata-butylowa-3-75m2-isilver-pianka-k6s-3-5m-i5758942506.html (StP mata butylowa 3,75m2 iSILVER + pianka K6s 3,5m)
czy raczej użyć jakiś innych materiałów bądź któreś z tych zamienić na coś innego ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

dzwoniłem już kiedyś do Pawła i raczej ciężko z nim jeżeli chodzi o ceny a tym bardziej o jakieś tanie CA chyba ze nie trafiłem w jego nastrój

Nie dziwne, jak każdy dobry fachowiec robi dobrze albo wcale. Ja jestem z jego usług zadowolony a jeszcze został mały szlif, pojedż do niego osobiście, jest to naprawdę super gość.
Nie wątpliwe ,jak każdy!!!
tylko juz raz pisałem do niego o przybliżona kwotę naprawy konkretnej usterki w radiu samochodowym to odpisał ze oczywiście da się to zrobić ale kosztów już nie podał a niestety ,nie chciałbym oddać a potem zapłacić równowartości urządzenia(gdzie wcale nie twierdze ze musiałby wziąć "dużo" tylko jeżeli za coś płace chciałbym wiedziec jakie sa koszta ) , a jeżeli chodzi o maty to ciekawi mnie czy Paweł używa mat stp bo z tego co widziałem pracuje na dynamacie a mnie niestety nie stać na tak drogie maty. Wybaczcie ale nie chciałbym przepłacić za coś wiedząc ze mogę kupić taniej chyba przyznacie mi tutaj racje

Stp juz cieżko kupic bo nie ma nawet u dystrybutora
To co jest w tym sklepie to resztki i zapasy magazynowe
Wiecej nie bedzie

A Paweł robi dobrze samochody
Jak uzna, ze towar ktory przywiozłes nie nadaje sie do zrobienia dobrze samochodu to pewne nie zrobi - i dobrze

Co do naprawy radia to jak byś wiedział co sie stało to byś sobie sam zrobił
On tez musi zajrzeć lub oddać komuś
Wtedy bedzie wiadomo co i za ile

Kup Stp to sa dobre maty ja na nich robilem i bylo calkiem dobrze nie wiem jak w porównaniu do dynamat ale roznica w cenie spora.
Jesli chodzi o passata b5 to ma dobre drzwi bo po zdjeciu tapicerki jest jeszcze blacha jak to wszystko wytlumisz stp plus gabka na tapicerke od tylu to bedzie bardzo dobrze.
Ja u siebie tak robilem i bylo calkiem dobrze.
Pozdr

- - - - - aktualizacja - - - - -

A jesli chodzi o sub w bagazniku to mialem focal utopia 21wx w ok 20l i dawal sobie rade bez problemu z passatem spiety z genesisem dual mono.
Pozdr

Znam pasata bardzo dobrze - golf IV ma takie same

Jak zrobisz te "dobre drzwi" zeby woofer nie buczal to masz u mnie dużego Jacka danielaka :)

Wiem ze golf 4 ma takie same bo tez mam.
Ja u siebie wszystko mialem spięte activ 3way calosc na focal utopia.
Atkywka daje duzo mozliwosci korekcji wiec mozna sobie szybko dostroic do wlasnych upodobań.
Pozdr

Ja nie mowię o sposobie realizacji podziału frontu a o problemach z drzwiami

Procesorem nie poradzisz sobie z problemami konstrukcyjnymi

Powrót