• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Car audio] Subwoofer STX GDN 30-500-2x4 AA

brak czasu i checi kolegow...
mam nadzieje ze w sobote juz pozadnie go potestujemy

przy okazji dla tych co lubia sluchac oczami trzeba jakis filmik nagrac ;)

No nagraj jakiś film.

[ Dodano: 2010-01-04, 14:48 ]
Dowidziałem sie że od stxa jakaś firma zakupiła cała produkcje i dopiero bendą w 2 połowie stycznia.

Cytat Pawła "tym razem normalna muzyka z basem jak widac glosnik mniej skacze ale basu i tak jest wiecej niz w bass-testach takie filmiki nie maja sensu bo basu jest duzo a nie ma na co patrzec :P"

Więc pytanie po co je robić ? :)

czyli rozumiem Pawel S., że możesz śmiało polecić :?:
Stosunek jakość/cena też jest na wysokim poziomie :?:

tak
czasami drazni mnie jakis dziwny przydziek. nie wiem czy to wina alu membrany czy wzmacniacza (wyraznie widac ze trafo za slabe)
ale ogolnie glosnik jest bardzo fajny i chetnie bym go sobie kupil ;) ...jakbym czegos takiego potrzebowal :P

Pawel S., a ja sobie kupię do testów. Oczywiście jak będzie dostępny czyli coś w wakacje przyszłego roku jak znam stx-a. Mam dwie obudowy testowe to sobie posłucham.
Jak by ktoś chciał sobie kupić to chętnie odbiorę za darmo i wyślę za testy.

srodek ciezkosci :P

to jest subwoofer. a ze bas nie jest kierunkowy to nie wazne gdzie i jak jest przymocowany glosnik

Pawel S. Masz może jakieś pomiary tego głośnika?? Bo robiłem symulacje w WinISD i dziwne trochę wykresy wyszły

[ Dodano: 2010-02-06, 20:51 ]

maxxx222, nie, nie robilem pomiaru parametrow bo na lapku nie da sie uruchomic SW

maxxx222 napisał:
dziwne trochę wykresy wyszły
co tam dziwnego jest?
daj strojenie w b-r na ok 35Hz i bedzie OK

Jak będzie dostępny to chce go kupić i przetestować w zamkniętej 30l dlatego robiłem symulacje i z ciekawości zrobiłem tez dla obudowy BR i tak mi wyszło i zdziwiło mnie to podbicie

podbicie w b-r to zupelnie normalna rzecz. tak do 3db nawet jest pozadane (zawsze "wiecej" basu ;) )
w zamknietej nawet da sie go sluchac. gra mniej "miesiscie" i brakuje tego pociagniecia na dole ale bardzo ladnie uzupelnia pasmo i smialo mozesz taki robic jak masz malo miejsca

Powrót