• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

caraudio podpiete do kompa w domu ?

Reakcji
0
witam wszystkich , chcialem zapytac czy sprzet car audio moge podpiac do kompa w domu ? za niedlugo kupie bede mial prawko i kupia auto , w domu nie mam czego sluchac bo stare głośniki mi sie zepsuly wiec postanowilem o ile sie da kupic jakiegos wzmaka do samochodu i jakas skrzynie do bagarznika i sluchac z tego muzy w domu narazie . da sie tak ? jesli tak to co kupic tak do 800 zet ?gotowa skrzynie czy samemu cos zlozyc ? mam dostep do sprzetu i checi ;]bardzo prosze o odpowiedz , pozdrawiam

da sie ale faktycznie jest to glupota.
jak bys chcial posluchac tego pare dni w domu ale nie na max mocy to mozesz uzyc zasilacza samochodowego.
jak chcesz na dluzej to juz niema kompletnie sensu bo praktycznie placisz 2x za zasilacz

czyli jakbym to podpiol do zasilacza komputerowego to bedzie gralo ? w kompie mam zasilacz 350 , musialbym kupic drugi zeby to wyrabialo tak ? nie tak kilka dni bo okolo pol roku :/

ale przecież kolega wyraźnie napisał
chcialem zapytac czy sprzet car audio moge podpiac do kompa w domu ?
berson możesz tak zrobić, podepnij wzmaka czy radio pod zasilacz komputerowy, powinien działać(jeśli wiesz jak podłączyć). Ale z tak prostymi pytaniami nie wiem czy warto zakładać temat nowy, przecież to można samemu sprawdzić....

Coś ostatnio dużo tej ironii zauważyłem na forum... :wink: no ale zgodzić się z Tobą muszę :wink:

n_omyzs napisał:
Raczej komputerowego.
tak, pomylilem sie. komputerowy
berson napisał:
czyli jakbym to podpiol do zasilacza komputerowego to bedzie gralo ?
tak, bedzie gralo. samo radio bedzie OK. wzmacniacz juz nie. wyciagnie moze 40% swoich mozliwosci na 8ohm obciazeniu (mowa o standardowych mocach 50-70W)
berson napisał:
kompie mam zasilacz 350 , musialbym kupic drugi zeby to wyrabialo tak ? nie tak kilka dni bo okolo pol roku :/
w takim razie musialbys kupic 4 mocne zasilacze, gigantyczne diody prostownicze, akumulator samochodowy i to wszystko razem poczaczyc. koszt ok 300zl - za tyle masz uniampa kompletnego ;]
wg mnie sens ma jedynie podlaczenie radia w domu. mocy starczy z jednego zasilacza a i masz wszystko co potrzeba

Można to podłączyć- wystarczy akumulator; wiem bo kumpel tak używał swojego "subufera"
Miał akumulator od malucha. słuchał muzy, słuchał a na noc podłączał prostownik do akumulatora :)

Powrót