• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Carpower 1502 :)

• Autor wątku Autor wątku nosb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam. Czy mozna jakos ten wzmacniacz "poprawic" zbytnio w niego nie ingerując zeby wzmacniacz grał troche lepiej ? Nie wiem : pogrubic sciezki od tranzystorów wyjsciowaych do głosników , sciezki zasilania , mostki na pcb itp ? Pomoze mu to cos ?

Kombinował ktos przy takim czy na razie nikt? :)

Szkoda czasu na takie zabawy. Jeżeli chcesz go polepszać chwile po kupnie trzeba było myśleć o czymś lepszym.

nosb, jak lubisz grzebac to kup sobie uszkodzonego blaupunkta z allegro!! zabawa gwarantowana:P:D

coolombo, skad od razu ta pewnosc,ze spartole? :D :P

Pawel S., hehe :P Własnie sie do niego przymierzałem ale reka boska mnie powstrzymała :P

Panowie nie chodzi mi o podniesienie mocy tego Carpowerka. Chce mu po prostu ulzyc w zyciu :) Pogrubic sciezki zasilające i głosnikowe. Zwory dac grubsze. Ma to jakis sens czy raczej nie? :>

z tego co widzialem w innych wzmakach to taki zabieg za duzo niepomoze...

jak chcesz kupic blaupunkta z allegro to popros o takiego zeby mial cala plytke przy potencjometrach. gniazda skleisz (lub zgrzejesz tak jak ja) a potencjometry zastosujesz montazowe lub jak je cale scielo (bez polamania obudowy) to dolutujesz je spowrotem. plytka przy gniazdach jest banalnie prosta a przy potencjometrach sa klopoty...
zobacz zdjecia http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=7395

pogrubienie sciezek? ciekawy tuning :)
Dodaj jeszcze pare niebieskich diodek na pewno wtedy zagra lepiej :)

irek, chodzi mi o to ze jak pogrubie sciezki to prad bedzie miał "lzej" dowlec sie do koncówki :)

Powrót