• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Carpower HPB1502 problem ... :|

Reakcji
0
Witam
znajomy kupil uzywany taki wzmacniacz i jest pewnien problem ...
srubki od zaciskow glosnikowych sa tak zjechane ze nie idzie ich odkrecic ...
czy jest gdzies w necie sklep gdzie mozna takie cos kupic nowe ??
zdjecie przedstawia wyjscie na 2 pary glosnikow , mi chodzi o takie zlacze na jedna pare (jak to jest w HPB 1502)
hpb60420terminalewi6.jpg

pozdrawiam

miałem ten sam problem ;]
i mam go nadal bo ja tylko mostka używam, a zablokowane są te środkowe - masowe ;]
generalnie najpierw nawierć te, potem gwintownikiem przejedź dla pewnośći i wstaw nowe.

jezeli gwint jest juz tak zjechany ze kreci sie luzno to najzwyczajniej wybij je z tamtad!! nastepnie pobaw sie gwintownikiem o rozmiar wiekszym i wstaw nowe srobki.
jedyna wada jest to ze srobki beda wygladaly inaczej - robilem juz tak!!

takero, a powiedz mi w jaki sposob w procesie tarcia - jakim jest wielokrotne ruszanie, odkrecanie, przykrecanie itp - powstalo pasowanie ciasne??

no chyba ze chodzi o te srobki ktore niebyly ruszane i np zardzewialy...

po prostu producent tak ma że nieraz śruby są firmowo na amen zakręcone...
tak jakby je nieco krzywo wkręcił.
nawet jak ruszysz o pare stopni to dalej nie idzie, tylko się wyraviają...
Pawel S. napisał:
pokryte złotem nie rdzewieją :)

hm... ja mysle ze autorowi chodzi o to ze jest zjechane te miejsce co sie wklada sruokret, tak ze teraz sruokret sie kreci w miejscu i juz nie ma tych rowkow :)

zawsze mozna sprobowac naciac lepek jeszcze raz, glebiej a potem i sprobowac plaskim srubokretem pokonac jedze.

no wlasnie chodzi o to ze sruba sie nie rusza ... lepek jest juz tak zjechany ze nawet naciecia nie ma za bardzo jak zrobic :)
a co do rozwiercania sruby ... to jak to sie robi ?? :)
grubszym wiertlem niz gwint srubki ?? czy moze cienszym i przewiercic sie przes srubke ... ale co to da ?:D
ogolnie to poradzilem sobie tak ze wymontowalem caly ten zacisk i zamienilem miejscami zle srubki z dobrymi , mam teraz takja takero :) srodkowe zjechane zewnetrzne dzialaja :)
ale jednak fajnie by bylo nie kastrowac wzmaka z opcji pracy w stereo :)

hm.. jak sie to robi? wwiercasz sie w srodek srubki i tyle :) najpierw jakims cienkim przewierc jak ne wypadnie to wez troche grubsze, tak zeby gwntu nie zwalic

no tak ale jezeli zrobie dziure w srubie to przecierz i tak bedzie sie trzymala .. :)
a jezeli wezme grube wiertlo zeby rozjechac ta srube to zjade tez gwint :)

Powrót