• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

carpower jeszcze raz :)

Reakcji
0
interesuje mnie jedno czy glosnik CARPOWER Subwoofer CRB-300TCR nada sie do wzmacniacza CarPower HPB - 1502??

wzmacniacz ma moc 2x 175 W RMS 4 ohm
a glosnik ma dwie cewki 4 ohm i moc 150W RMS

da sie jakos to podlaczyc? czy to zla kombinacja?

Wzmacniacz taki w mostku musiał by być stabilny do 2 OHM, a ten CP nie jest stabilny. Na pewno nie mozes podlaczyc kazdej cewki osobno do kazdego kanalu wzmacniacza, Można też podłączyć 2 takie głośniki i wtedy będzie ok

Rewolt napisał:
. Na pewno nie mozes podlaczyc kazdej cewki osobno do kazdego kanalu wzmacniacza, Można też podłączyć 2 takie głośniki i wtedy będzie ok

Kto Cie takich bzdur nauczyl?? spokojnie mozesz zasilic kazda cewke z osobnego kanalu, jednak w tym przypadku przydal by sie sumator ale zawsze mozesz puscic sygnal mono

temat juz poruszany :) ale do mnie jakos nie przemawia zasilanie dwoch cewek sygnalem stereo :) sumator w wykonaniu to koszt 30 zl a mamy 100 % pewnosci :)

michone, te z linka to akurat pasywka więc ciężko o sumator :)
wiesz - przemawia, nie przemawia, ale widać można :)

mnie tylko ciekawi czy nie ma momentow przy takim polaczeniu w stereo ze sie znosza sygnaly i jest cisza... sam tego nie wyproboje ale z checia bym uslyszal kogos kto uzyl takiego polaczenia w praktyce :) z taki podlaczaniem jest jak z tri mode na wzmaku dwu kanalowym teoretycznie mozna ale nikt nie uzywa :)

Powrót