• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

CD player do 1k PLN max - uzywany?

Reakcji
0
Witam,

nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale chciałbym się podpytać o źrodło dzwięku do mojego przyszłego sprzetu. Co do wyboru głośników to jeszcze nie wiem, bo jak już jestem blisko przynajmniej wirtualnego wyboru to czasami przychodzą wątpliwości.
Generalnie jak nie będe na 100% pewny to mam swoja żelazną konstrukcję w razie co, tj. Iluminator 18 + Dynaudio T330d
do tego koncówka mocy klon Naim 5 + preamp.

No i nie wiem jakiego CD playera do tego szukać. Chyba wyznaję zasadę jak w CarAudio, że lepiej kupić starszą dobrą używkę niż nowego "chińczyka" w podobnych pieniądzach. Dlatego pls o info czego szukać z uzywek, żeby grało dobrze, w razie co był dostęp do części zamiennych i miało pilota ;).

Cena "do" jak w tytule.

Pozdrawiam,
disaster3

Lklukasz, ja Cie proszę .... Ty się uspokój z tym Rfx'em :P :P ja chce zwykły używany stacjonarny sprzęt :D Nie będę rzeźbił ;-)

Może popatrz na Arcama CD73. Używki chodzą w cenie ok 1000 zł. Na pokładzie jest WM8740 i KSS213.

Taz nie zartuj :/

Philips 618

Widze, ze kolumny i głośniki obcykane
Ze sprzętem towarzyszącym juz gorzej
Panowie no...

---------- Post dodany o 23:44 ---------- Poprzedni post o 23:40 ----------

Lklukasz, ja Cie proszę .... Ty się uspokój z tym Rfx'em :P :P ja chce zwykły używany stacjonarny sprzęt Nie będę rzeźbił ;-)
Wcale nie żartuje :)
Juz 3 przeszły przez moje ręce
Jedzie czwarty z de :)

Cambridge Audio TOPAZ CD5 zmieści się w tej cenie, jeśli tylko zaakceptujesz brak wyjść cyfrowym to całkiem fajny odtwarzacz :)

Bartek może coś z Rotela - Rotel rc990bx ?? Radek (SCA) posiada zdaje się serię 02 (CD i wzmacniacz) - miałbyś możliwość odsłuchu ;)

W sumie temat interesujący, sam będę szukał czegoś w podobnych pieniądzach

Ostatnia edycja:
A przypadkiem Rotel rc990bx to nie jest przedwzmacniacz? Bo ja tylko badam temat samego CD'eka bo reszta już na mnie czeka :D

No ktoś mi kiedyś mówił, odnośnie źrodła że takie starsze dobre pasywno żrodełka, typu Nakamichi, Clarion HX-DX, Rfx, Denon, itp..... to żeby kupić coś takiego stacjonarnego (podobne bebechy) to trzeba naprawdę gruba kasę szykować....hmmm

Ten Azur 640C powinien być bardzo fajnym odtwarzaczem ale chyba już nieprodukowany, dlatego tylko używanego można dostać. Mam jego dalszego następcę (Azur 651C) i na pewno sobie cenię :)

Ostatnia edycja:
Powrót