• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

CD Player + Wzmacniacz Słuchawkowy

Reakcji
7
Ostatnia edycja:
Lampa to kierunek, którego nigdy nie obiorę :cool:
Także wolałbym cos na tranach

A to musi być nowe? Może warto zerknąć na cd-ki z minionych lat. U siebie mam cdx1060 i PD-S06. Powiem szczerze, że chętnie porównałbym jest z tymi nowymi odtwarzaczami.

A może by pójść inną drogą...
Jakiś nie drogi CD'ek z wyjściem optycznym, do tego porządny DAC. Jak będzie miał wydajnego opampa na wyjściu to obędzie się bez wzmacniacza słuchawkowego.
DAC .3lite'a wydaje się, że powinien dać radę :) No i jakościowo będzie już naprawdę dobrze :)

Z gotowych sprzętów mogę polecić Denona DCD-3000 - jeśli uda się go kupić :)

To prawda - dac .3lite to klasa sama w sobie.
Proponowałem koledze tą drogę, z osobnym DACem, ale mówi, że ogranicza go miejsce chce jak najmniej "klocków".

Muszę z nim jeszcze raz porządnie porozmawiać.

Jeżeli kolegi nie uda się namówić, to warto rozwazyc MBL'a 1431, gdyby się trafił.

Tak sobie czytam z ciekawości o tym CD i jest dość kontrowersyjne, niby mbl używa w niektórych modelach podzespoły innych producentów i pakuje w swoją budę. Ja sluchalem tego odtwarzacza i brzmiał ciekawie, ale to było jakiś czas temu. Później mialem okazję posłuchać np. 1531, który jest dużo lepszym CD, ale i dużo droższym.

Ostatnia edycja:
Powrót