Są też tacy co twierdzą że 3mm podkładka z skóry maskonura, obowiązkowo zabitego w trakcie podniebnego lotu podłożona pod nóżki CD`ka dodaje scenie "podniebnej" przestrzeni....
Ja do takich osób nie należę chociaż wyczuwam w twoim wpisie zawartą ironię pod moim adresem , jestem racjonalistą, chociaż według waszych kryteriów to i tak upadłem na głowę bo używam kabli głośnikowych za które zapłaciłem 250zł. używane, interkonekty mam za 200 ale tez i za 700 używane, kolumny za 9000 nowe a resztę za ok 10000 używane, sucham tego w normalnym mieszkaniu bez jakiejś szczególnej adaptacji akustycznej, mam kolumny tak ustawione że większość odwiedzających jest w szoku, bo przecież wystarczy wcisnąć w kąt albo na półkę bo przecież gra tak samo lub tylko inaczej.
---------- Post dodany o 17:07 ---------- Poprzedni post o 17:00 ----------
jarokar:to jest rzeczowa odpowiedz na pytanie które Tobie zadałem?że Twoje uszy mówią Ci że cd za 10kz zagra lepiej od kompa za 1kz:lol

rzepraszam ale ta rozmowa zaczyna się robić delikatnie pisząc śmieszna więc znikam
A czego Ty oczekujesz w audio, bo ja słucham uszami i to one i mój mózg mi mówią czy coś dla mnie jest lepsze czy gra gorzej niż lubię, nie znam innego kryterium oceny jak gra.
Skrzypce stradivariusa są praktycznie zbudowane według tych samych reguł jak wszystkie inne na świecie, jaki racjonalny argument mówi nam że brzmią lepiej niż inne, bo według mnie to jest słuch, bo po wyglądzie i składzie molekularnym to raczej się nie da tego ocenić, zresztą z tego co wiem to juz było kilku co znalazło recepturę na Stradivariusa ale ciągle się nie udało.
Możliwe że w ślepym teście nikt by nie odróżnił Stradivariusa od skrzypiec domorosłego lutnika no ale cóż może nikt się jeszcze nie pokusił o taki test i wciąż żyjemy w nieświadomości.
---------- Post dodany o 17:15 ---------- Poprzedni post o 17:07 ----------
Uszy mówią Ci jedno, co trafia do mózgu a tam dzieje się resztę

Panie dlaczego nie potrafisz zrozumieć że podświadomie dyskryminujesz już na starcie wszystko co jest kilkukrotnie tańsze. Dalej operujesz kwotami w swych wypowiedziach. Pisz nazwy przedmiotów a nie ich ceny.
Dlaczego tak zakładasz, znasz mnie bo ja Ciebie w ten sposób nie oceniam.
zdaje sobie sprawę, że nasze zmysły nie są doskonałe, ale na czymś musimy się oprzeć. Czy wybierając telewizor będziesz się opierał na "ślepym" tescie czy jednak zaufasz swoim oczom i mózgowi który ci powie ten obraz bardziej mi się podoba niż ten i jeżeli to będzie LCD za 1500 to jesteś szczęśliwym człowiekiem, a co jeżeli się okaże że plazma za 4500 wyświetla lepiej, będziesz udowadniał sobie i całemu światu że LCD za 1500 jest lepsze mimo ze widzisz inaczej. Ja właśnie tak mam jeżeli oceniam coś lepiej to o tym piszę i tylko o tym co słyszałem a nie o tym co usłyszałem od kogoś albo mi się wydaje.