• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

cd z kompa i zwykle trafo?

Reakcji
0
Witam.

Tak sobie siedze i sie nudze :]Niedzielny wieczór w koncu :)

Zastanawiam sie czy by dalo rade zasilic cd-rom z kompa normalnym trafem z pojedynczym napieciem?trafo 9V po jakims wyprostowaniu czy odfiltrowaniu powinno dac ok 12V.tylko jak to podlaczyc?wiem ze jest mozliwosc podlaczenia takiego cd w aucie a tam mamy podobnie tyle ze duzo wyzsze napiecie.co o tym myslicie?jest to do zrealizowania?

Pozdrawiam

A ten 12V daj low drop o malym spadku napiecia ok 1V bo inaczej nie pochodzi ci tez cdek,chyba ze zamiast 12 dasz 9 czy 10V
pozdro

miedzy tematami:
panowie powiem wam, ze u mnie w aucie (AUDI 80) chodzi CDk tylko ze stabilizowaniem 5V... 12 pominąłem, 2 lata działa i nic sie z nim nie dzieje, pomijajac fakt iż 5V ma spory radiatorek dla siebie...

piotr_bak, to masz pozadniejszy CD... bo nie kazdy wytrzyma ci 14.4V ktore dostanie ... pozatym jest w nim duzo smieci wiec przydaly by sie jakies kondy zeby to troche filtrowac..

Powrót