• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

CD_Rom nie odtwarza.

Reakcji
0
Witam mam taki troche dziwny pomysł. Mam na zbyciu 2 cd-rom-y od kompa i zasilacz. Chciałem zrobić z tego taki jakby CD-PLAYER podwójny tylko mam jeden problem bo cd-romy nie chca odtwarzacz muzyki nie wiem co robie nie tak. Podłączałem na początku tylko jeden. Cd rom mam z przyciskami play przewijania i stop. Podłączyłem na 100% dobrze wysuwa się tacka ale nie chce odpalić muzyki co może być nie tak? A jak wysuwam tackę to zasilacz jakby słabnie. A zasilacz prawie nówka sztuka. Moc jego to 300W.

Muzyki nie słyszysz pod którym wyjsciem :) jak masz wyjście słuchawkowe to powinno być słychac, jeśli wyjście AUDIO to musisz wzmacniacz podpiąc :)

Na elektrodzie jest schemat tego wzmaka. Wtedy sprawdż :)

ploter napisał:
Muzyki nie słyszysz pod którym wyjsciem jak masz wyjście słuchawkowe to powinno być słychac, jeśli wyjście AUDIO to musisz wzmacniacz podpiąc

Na elektrodzie jest schemat tego wzmaka. Wtedy sprawdż
I pod słuchawkowym nic i pod tym z tyłu pod słuchawkowym tylko buczy;/

niektóre cd-romy nie bedą działać same z siebie jeśli się ich nie podepnie taśmą do płyty głównej - mam takiego LG-ka, samo zasilanie mu nie wystarcza do odtwarzania płyt audio.

Powrót