• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

centralny rada

• Autor wątku Autor wątku XYS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No to w sumie i surundy też by można tak zrobić na szerokopasmówkach i tak bass na nie nie idzie jeśli się nie myle, ale mój kolega ma dość wysoki amplituner Onkio Integre(obecnie na sprzedaż) i z jego seurandów na Visatonie AL130 jeszcze basu nie słyszałem?

takero, a co myslisz nad takim rozwiazaniem centralnej czy lepeij isc hmm klasycznie ?

lepiej klasycznie imho :)
chyba że dla zabawy - dwie można łyknąć :)
po ile te szerokopasmówki ?

wlasnie czekam na ce ne jak nie bedzie przegieta to kupie dla experymentu i zobacze jak to bedzie gralo jak cos zawze na alegro mozna pogonic :)

a ja mysle ze smialo mozna zrobic nieduze calkiem fajne kino na szerokopasmoweczkach.

duzo mniej komplikacji i problemow... chociazby z faza...
jednak nalezy osiagnac jaknabardziej rozciegniete to pasmo w obie stroony

to jest tylko jako centralna pozostale 4 juz stoja :) chcialem zrobic identyczna 5 kolumne ale moja 2 polowa mnie przechszcila wiec musi byc cos malego :P

ciężko będzie zgrać taki centralny z resztą ja próbowałem właśnie gotowca B&W dostroić do mojego diy

co do pasma poszczególnych kanałów w kinie domowym ja mam możliwość ciecia każdego kanału np suba do 50hz a reszte od 50hz dodatkowo na każdy kanał mam equalizer

teraz wykonałem centralny taki jak fronty (18akx+gdwk akx) i tyły troche duży bo 50cm x20cm x25cm i zapomniałem co to regulacja

sikorb, tylko ze ja mam yapo w aplu (technologia gdzie stawiasz mikofon w miesjcu gdzie siadasz a amplitunerdostraja kanaly)
zjadlo kawalek forum od wczoraj wieczora do dzis rana takero rzucil propozycje 2 pl14 plus morel tylko kurcze jak sie zabrac za zwrotnice z dwoma 4 omowkami szeregowo ?
akurat pl14 mam w domu

Pawel S., hmmm a komory jedna wielka dla 2 glosnikow czy kazdy w osobnej komorze i osobny br ?

Powrót