• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ceny płyt MDF i wiórowych

Właśnie wróciłem z firmy Abler.
Zamawiałem formatki MDF 18mm na szafki oraz obudowy.
Zmieściłem się z formatkami w jednej płycie.
Płyta u nich kosztuje 160zł brutto, niestety zmieniło się cięcie, wcześniej było za darmo a teraz 2,60zł za mb cięcia.

Całość mnie wyszła 240zł.

Rok temu cieszyłem się że za niską cenę wykonam sobie dyfuzory Schroedera, ale teraz zaczynam się zastanawiać czy warto robić samemu.
W sumie wszystko zależy od jakości cięcia, to się okaże jak odbiorę formatki (sprzedawca mówił ze mam się nie martwić o jakość).

Ja w Castoramie w Zamościu za formatki na budki zapłaciłem 35,18 zł wyszło coś ponad 1 metr kwadratowy , a za cięcie drugie tyle wyszło coś ponad 70 zł, i do tego o 1 mm za mało wycięte wiec muszę poszukać jakiejś innej firmy

jak? przeciez ciecie plyty zakupionej w casto jest w cenie!
tylko za dociecie drzwi sie placi
za ciecie towaru z zewnatrz sie placi

a co do jakosci ciecia

ta jakosc ciecia wynika z typu pily jaki posiadaja w takich marketach. brak prowadnic rownoleglych i dobrych zderzakow

Nie wiem jak u Was ale u mnie cięcie kosztuje 1,90 będę w poniedziałek to zrobię zdjęcie i pokaże,
Wiem tylko tyle że to zwykła lichwa, jak dobrze pamiętam tak było jakiś czas ze w cenę towaru było wliczone cięcie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

To nie jest wina pily, tylko jej serwisu i obslugi.
i tu się zgadzam, ale co lepsze osoby wyjechały za granicę 😉

To nie jest wina pily, tylko jej serwisu i obslugi.
Pod warunkiem że to piła klasy https://www.google.pl/search?q=sche...3vDWAhVVOMAKHXrpCHAQ_AUICigB&biw=1680&bih=944 a nie chinol który stoi w ciastoramie

i tu się zgadzam, ale co lepsze osoby wyjechały za granicę 😉
Jak by były takie dobre to by znalazły robotę za dobre pieniądze na miejscu :)

Właśnie wróciłem z firmy Abler.
Zamawiałem formatki MDF 18mm na szafki oraz obudowy.
Zmieściłem się z formatkami w jednej płycie.
Płyta u nich kosztuje 160zł brutto, niestety zmieniło się cięcie, wcześniej było za darmo a teraz 2,60zł za mb cięcia.

Całość mnie wyszła 240zł.

Nie jest źle, ale mi robią taniej:

Wiesz piła jest potrzebna do cięcia owszem, ale obrzeża to można samemu zrobić zresztą cena 56 zł

Wiesz piła jest potrzebna do cięcia owszem, ale obrzeża to można samemu zrobić zresztą cena 56 zł a cała cena za obrzeża to tylko 17 z naciskiem A usługa ile?

Przepraszam za powielenie jakiś błąd sie wkradł

Trudno powiedzieć ile tych metrów było. Nawet nie chce mi się liczyć.

U mnie było około 30mb.
30 x 2.50zł = 75zł za same cięcie.

75 + 160 za płytę = 235zł.

Nie wiem, ale wychodzi na to że policzyli Tobie mniejszą ilość mb cięcia (i to jeszcze za 1zł taniej od metra), bo z tego rozrysu płyty nie ma szans aby wyszło 10mb cięcia.

Ostatnia edycja:
Ja też mam małe dzieci, wszystko zależy od organizacji, trochę samozaparcia i jest ok , jak się chce nie ma barier, pozdrawiam wszystkich Diy-owcow

Powrót