• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ceramiczne głośniki kopułkowe

• Autor wątku Autor wątku Echo1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To i owo już zbudowałem ale nie zamierzam się tym chwalić na forum. Interesuje mnie ceramika bo zalicza się do materiałów twardych z tym że ma mniej zaznaczony rezonans niż membrany metalowe.

Marudzisz jak nie chcesz modów to kupujesz polipropylen a jak masz twardą membranę to odpowiednio ją filtrujesz. Twierdzisz że budowałeś ale twoje dywagacje i frustrujące problemy potwierdzały by raczej brak praktyki.

Ostatnia edycja:
Jest tu kilku gości którzy robią grające pudełka w stachanowym tempie ale ja wolę zrobić mniej i bardziej świadomie. Wtedy w każdych nowo zrobionych kolumnach widzę błędy których nie przewidziałem i w odróżnieniu od innych na swoich błędach się uczę.

Jest tu kilku gości którzy robią grające pudełka w stachanowym tempie ale ja wolę zrobić mniej i bardziej świadomie. Wtedy w każdych nowo zrobionych kolumnach widzę błędy których nie przewidziałem i w odróżnieniu od innych na swoich błędach się uczę.

Trzeba dodać, że istnieje tu grupa ludzi, która czerpie nieprawdopodobną satysfakcję, jak się komuś dowali, w sensie:
"ty głupiutki jak się nauczysz i coś zrobisz w co wątpię itd itd"

Chyba brak im szczęścia w życiu.

to ja przetnę ten węzeł Gordyjski Tang Band 25-1719S oraz Tang Band 25-1744S około 350zł za parę + Kw na jebaju ten pierwszy zapewne znajdzie przytulisko u mnie jako wsparcie na górze mojego szerokopasmowca

Ostatnia edycja:
Eeee tam, w STX tansze robili.

Miałem kiedyś ten tweeter, był niestety nie był udany. Grał strasznie niemrawo, matowo i trochę dzwonił. Tańszy, aluminiowy seas brzmiał lepiej. I to był własnie problem tego ceramika, bo materiał za drogi żeby zrobić budżetówkę a brzmienie za słabe aby wskoczyć na poziom chociaż adekwatny do ceny.

Powrót