Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Co to za jakiś nowy sposób handlowania? Ty powinieneś postawić warunki - ewentualnie z uwagą wskazującą, że są to ceny "luźne" lub że jesteś osobą, która potrafi handlować ![]() No ale nie ważne. | ![]() |
O co chodzi z warstwami? Masz jakiś specjalny pomysł na nawijanie cewek? Nawijałeś już jakieś? Szczerze mówiąc zachodzą tam ciekawe zjawiska przy kolejnych odczepach, a zależności pomiędzy nimi nie są raczej linioweKażda z min. 12 odczepami (po jednym na warstwę)
To zrobię tylko sobie![]()
Każda z min. 12 odczepami (po jednym na warstwę)
Powiedzmy, że sonduję rynekNie na temat...
Co to za jakiś nowy sposób handlowania? Ty powinieneś postawić warunki - ewentualnie z uwagą wskazującą, że są to ceny "luźne" lub że jesteś osobą, która potrafi handlować
No ale nie ważne.![]()
... Wynika to chyba z ograniczonej dokładności jaką uzyskujemy przy nawijaniu ręcznym.
Karmer czyżbyś próbował sprzedać mój pomysł i moje wykonanie:mellow:?
powodzenia
Planuję zrobić nawijarkę, dlatego zastanawiam się czy będę robił tylko dla siebie, czy może coś by się jeszcze sprzedało. Nie myślę o masówce bo robiąc tylko takie cewki nie będzie z tego wielkich pieniędzy. Myślałem raczej o tym aby "przy okazji" dorobić parę i odsprzedać zainteresowanym. Jeżeli chodzi o cenę to nie mam problemu z określeniem kosztów produkcji (jedynie roboczogodziny zostają do oszacowania). Dlatego też w taki nietypowy sposób o nią zapytałem.
Wziąłem cewkę, odwinąłem ją do prostego drutu i nawinąłem ponownie już z odczepami co 50uH.
Spoko, spoko, 12 odczepów to wg mnie standard (akurat pasuje pod fajne przełączniki obrotowe...