• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ciekawe obudowy

co daje zalozenie subwoofer'ów bez skrzyni??
daje oszczędność miejsca :) to są suby typu free-air.. (chyba o to chodzi bo w końcu nie kliknąłem w linka) poszukaj o ich 'jakości' grania i zdecyduj czy sie opłaca.. :)
pozdrawiam.

No też się nad tym zastanawiam, przecież na rogach kocyk powinien być załamany, no więc musi być nacięty, ale jakoś tego nie widzę.... no zdradz tą tajemnicę :)

Aaa, bo widzę, że w tym unie z drugiej strony nie wykożystałeś boku. Tak zastanawiam, co myślicie to tym, żeby połączyć 2 strony rurką PCV, zwiększylibyśmy pojemność, tylko jakby to było akustycznie??

Kogo to woz??

Kogo to woz??

Kto jest wlascicielem tego Uniaka bo potrzebuje informacji na temat subwooferow, jak zrobil, gdzie i czym.

czemu zawsze jak wejde tutaj w ten dzial to musze wyjsc chory !!!!!!!ze nie moge tego zrobic w samochodzie?? <placze>

jeszcze kilka zdjatek

Załączniki

• 09130024.jpg
    09130024.jpg
    44.7 KB · Wyświetleń: 0
  • 09120031.jpg
    09120031.jpg
    39.8 KB · Wyświetleń: 0
wit wita

mam takie pytank0o co to jest te czerwone wewnatrz suba na zdjeciu 33 i wczesniej oraz co to jest takie czarne popachcone na zdjeciu nr 29 ( chodzi mi o tyl suba)

Pozdrawiam
WIT

wracajac do linku z pierwszego posta, a dokladnie systemu H.O. . Pomysl ciekawy, ale w sumie chodzi tylko o wypromieniowanie energii z BR przy glosniku.

Co do powlekania obudowy to nie musi być kocyk, to może być flock. Świetnie nadaje się do takich rzeczy i dobrze pokrywa drobne nierówności.Może być w różnych kolorach i różnej długości dopasowany do tapicerki w aucie.

Nie wiem czy ciekawe, ale kumpel sobie kupił... za jakiś czas może uslysze jak to gra... przy okazji możecie zobaczyć jak wygląda oryginalna skrzynia MTX :)

Ciekawe,ciekawe.A najciekawsze to te przewody.Z 1,5 mm mają?Bo bynajmniej na fotkach się skromnie prezentują :roll:

[ Dodano: 2006-09-26, 21:10 ]
szpara, rozwiń temat jeśli możesz.
Google chyba siakieś bzdury oddaje.Takie wrażenie odnoszę.

Hmm co do flokowania to wiem ze ludzie deski rozdzielcze flokuja w celu obnizenia masy i eliminuje to odbijanie sie promieni swietlnych czy jakos tak :cool:

To jest bardzo ciekawa sprawa.Daną płaszczyzne pokrywa sie takimi drobniutkimi wloskami (zobacz na szczoteczce od tuszu do zes u zony-to jest flock tylko drobny).Można sobie dobrać dlugość i kolor.Niedlugo bede mial kilka fotek jak kumpel odpicował bryke -podsufitke i kokpit(żaden tapicer nie chcial sie podjąć tego).Doskonale pokrywa drobne nierowności, wszelkie wgłębienia kanty i wygląda ja zamsz(krutki flock).Można spotkać bąbki choinkowe takie matowe z delikatnymi włoskami.Jakby coś to mam namiary na kogoś kto to robi .

[ Dodano: 2006-09-27, 18:21 ]
To link do tego flocka http://www.smycze.info/flock

Powrót