• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co kupić do zgrywania muzyki w winyli ?

• Autor wątku Autor wątku kufel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam

Mam pytanie, jaki kupić sprzęt do zgrywania muzyki z płyt winylowych na komputer. Nie biorę pod uwagę najtańszych gramofonów za 300 zł. Część opini o gramofonach jest pisana pod kątem dj. Mnie interesuje tylko sprzęt pod kątem zgrania muzyki z płyty winylowej na komputer. Nie chciałbym jednak przepłacić. Będę używał tego sprzetu co jakiś czas do zgrywania. Zastanawiam się nad takimi sprzętami:
SONY PS-LX300USB zautomatyzowany gramofon za 600 zł
AUDIO-TECHNICA AT-LP60 USB zautomatyzowany gramofon za za 600 zł, ale ma różne opinie
Denon DP-200USB ponoć zgrywa tylko do mp3 192
AUDIO-TECHNICA AT-LP120USBHC wyższa półka, ale ma pełno ustawień manualnych, nie wiem czy dla mnie to będzie potrzebne, ogólnie nie jest przystępny dla zwykłego użykownika
Sony PS-HX500 najwyższa dla mnie półka, ponoć najlepsza jakosć zgranej muzyki.

Interesuje mnie tylko nowy sprzęt, na gwarancji.

Ja mam Dual DT 200 co do jakości nie wypowiem się .W zestawie gramofon przetwornik i płyta CD z programem.

Powrót