• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

co kupic stx pa 400 czy stx pa 800?

Ale skąd wiesz że masz w tedy stereo. Poprostu grają ci oba kanały. Po za tym instrukcji do tego nie ma?

wychodzi na to ze w tym mikserze jest zmostkowane wejscie sygnalowe , ale wtedy z prawego wejscia tez graly by obie kkolumny .... tu by musial sie wypowiedziec ktos kto posiada taki mikser i jest obeznany w temacie , ja mam za mala wiedze by pomóc ,

- - - - - aktualizacja - - - - -

nie wiem ... to route musial by sie wypowiedziec

Nie koniecznie bo żeby był mostek jeden kanał musi być odwrócony o 180 stąd pewnie taki układ i sygnał ma właśnie z wejścia lewego i pewnie jest to opisane gdzieś. Przynajmniej tak miałem w wzmacniaczach do auta.

Nie na temat...
Route66

magik558

I jeden musi dojeżdżać do szkoły, no chyba, że w Gdyni ta podstawówka :D

A ja wam mówię że działa dobrze i tak ma być. Lewy kanał jest opisany jako mono. Jeśli ktoś korzysta z sygnału mono, np. z instrumentu to nie musi wkładać dwóch kabli do L i R gniazda mixera tylko do L. A mixer odbiera takie coś jako MONO i wychodzi na obu wyjściach taki sam sygnał mono.
Jeśli włożysz dwie wtyczki L,R z sygnałem stereo to na wyjściu masz stereo.
Jak Ty Route wkładasz L i mixer odczytuje to jako sygnał mono a później pustą wtyczkę do R to zaczyna odczytywać jak stereo ale że nie podajesz przez pustą wtyczkę sygnału to nie możliwe jest wtedy żeby grał tobie na wyjściu kanał R.

Adzik, naprodukujesz się, wytłumaczysz, a i tak zaraz wyskoczy że odda na gwarancję, bo przecież TAK NIE MOŻE BYĆ :D

I weź tu komuś coś zaproponuj, potem tylko same problemy...

Marian masz rację. Po co ja będę klepał w klawisze jak i tak nikt z tego nie skorzysta.
Najlepsze jest radyjko kuchenne. I mocy ma mnogość i kabelków nie trzeba i gra.

Dobrze też że nie wpadł na pomysł wkładania czegoś innego niż puste jacki.
Dzieci często wkładają kredki gdzie się da i wciskają kopułki w głośnikach żeby lepiej grały

Może dostanę złoty szpadel ale co tam;^).
Może ktoś będzie szukał takiej informacji.
Wpadł mi w ręce końcówka Alphard L2 to samo co STX PA-800.
Pomiar mocy wyszedł następująco.
Obciążenie 4 ohm.
1x230W
2x180W
Obciążenie 8 ohm.
1x150W
2x130W
Mostek nie mierzyłem ale można przyjąć że 360W/8ohm powinno być.
Brakuje dość sporo do deklaracji producenta ale można było się tego spodziewać;P. napięcie zasilania końcówek mocy +/- 62VDC. Napięcie przy pełnym obciążeniu na linii zasilania siadała o 12V.
Dołożyłem softstart, gniazdko AC do zasilania mixera, gniazdo Speakon jako wyjscie mostka (Alphard miał mostek w Speakonie kanału 1)
Zmieniłem też mostek prostowniczych z 8A na 35A, LED Power z niebieskiej na zieloną oraz cichy wentylator.

Ostatnia edycja:
Powrót