• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co na początek??

mozna takze za 240 zł kupic z niemczech bsw 154 II ! dałem pomysl zamowienia grupka tych bsw... przesylka taniej wyjdzie chyba...

hmmm ja bym wolal nie ryzykowac dolozyc 20 zl i kupic tonsila 20/80 :) albo stx 27/300/xx

albo tak :D ale to juz jest 100 zl :/

ale w sumie wolal bym uzbierac bo roznica bedzie pewnie spora :D

raczej lipny głośnik...
co z tego że to visaton ?
gorsze to od stxa , na poziomie tanich alpierdów...

a co ja moge dostac za MAX 200PLN?? na allegro nic ciekawego nie znalazlem
STX'y odpadaja, bo podobno jakosc nie taka. wiec juz sam niewiem

ale chcesz szerokopasmówki czy 2 way ?
200zl ma być już na nisko-średnio i wysoki czy po 200zł na nie ?:)

ale ja chce zrobic sam sobwoofer, wiec potrzebuje tylko niskotonowca

ten głosnik jakos mi sie tak niepodoba, moze jakies inne propozycje? 25cm

Jak Ci sie nei podoba? Kierujesz sie wygladem głosnika? (Powodzenia...). Nic lepszego za ta kase nie kupisz...

jakosc 95% wyglad 5% :] ale ten wyglad jakos tak odstrasza, na pierwszy rzut oka wyglada jak badziewie za 2,50.
Chciałbym zrobic skrzynie z głosnikem na dole (w podłoge) drewnianą z br.
ile mniej wiecej litrow muiala by miec, (zastosowanie: przedewszyskim Gry40% i Kino35% no i muzyka25%
CZyli za ~240PLN to tylko ten?!?! nic innego by sie nieznalazło?

[ Dodano: 2005-12-10, 21:54 ]
no chyba ze bym go przemalowal:] czy by zle wplyneło na głosnik??

[ Dodano: 2005-12-10, 21:56 ]
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75779765 - taloe cos do niego wystarczy??

w cenie do 200 pln jest kryzys, bo są ceny do 150 pln gdzie masz albo dyza głosnosc czyli mowa o stxe albo troche słabszy kop co nieoznacza slaby ale lepsza jakosc, do tych głosnikó zaliczyc można tonsial gdn 28/80/2 czy np visatoan w200s ktory jest w podobnej cenie, w250s w solówce jakos niepodchodzi bo potrzebuje ogromnej obudowy, w band pasie jak to zrobił MArekW owszem a to juz cena w góre leci, potem masz Tesla arn312 nad która mozesz sie zastanowic, obudowa spora ale głosnik zarówno w mzyce i w kinie no i grach pokaże na co go stać, nastepnie jak juz zostało powiedziane bsw który jak to sie mówi wygląda dresiarsko ale z tego co czyta mto tak niegra, jeśli niezalezy ci na destrukcyjnym basie + dodatkowe koszty dorzucone d glosnika ,zostaw bsw, jesli chciałbys cos zaoszczedzic to zrób subwoferek na tonsilu gdn20/80/2 , pewniak, na nim sie niezawiedziesz a zagra i dosc głosno i dosc nisko i ładnie, i w kieszeni zostanie troche szmalu

Powrót