• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co sądzicie o 2.5 na małych usherach

mor den siur napisał:
Tweeter dużo lepiej wychodzi w pomiarach niż ke25sc

mor den siur, wez tylko pod uwage ze w tej cenie wszystkie przetworniki sa "dobre" parametrami.. co innego jak brzmia. Zreszta np wiele ludzi twierdzi ze jesnym z wiekszych hitow tegorocznego AS byly metalowce visatona i oczywiscie KE.. o czyms to swiadczy (mimo ze te glosniczki troche juz maja)

Przyznam się, że nie rozumiem do końca - mają ke25sc i na nowo je odkryli? Tłumaczyłbym to zręczną zwrotnicą raczej.

I nie miałem na myśli parametrów tylko pomiary wykonywane przez Zapha i Marka Krawza np. Można oczywiście opierać się na opiniach, ale uważam, że sprzęt pomiarowy jest mniej zawodny i bardziej wiarydogny przy porównaniach - bo po to w sumie zsotał stworzony.
Decyzja i tak należy do kaczortrexa:)

Ja sam się kiedyś na niego czaiłem:)

Najlepsze połączenia na aluminiowych membranach to 27tbfc/g + al130. Bezdyskusyjnie nie ma nic lepszego na rynku - zwrotki niestety też...

mor den siur napisał:
27tbfc/g + al130.
sam sie zastanawialem nad tym zestawem ale wlasnie zwrotka... a potegorocznym AS stwierdzilem ze aluminiowe kopulki nie przypadaja mi do gustu.. chociaz byly tez na AS takie ktore graly przyjemnie - konstrukcje totema

już jestem nawet przekonany do 2.0 na małych usherach tylko by było fajnie jakby takero odpowiedział na pw w sprawie barwy i sceny :); tak to nie mam pomysłu co by mi się podobało za 800-900zł na parę

Ostatnio zakupiłem wysokotonowca Usher UA-025, nie mam jeszcze zwrotki dla niego ale na samym kondzie gra 10 razy lepiej od SC10 bo taki miałem, jednak posluchalem go 2 miesiace i dalej nie moglem ;-), usher gra napewno bardziej szczegółowo i delikatniej, przy niskim podziale troche wali w uszy, ale nie moge nic więcej powiedzieć bez zwrotnicy. Jednak polecam .

no to piszę :P
głośniki bardzo fajne, grają naprawdę przyjemnie, szczególnie niskośredniotonowce, kopułki są hmmm, takie sobie, bez rewelacji imho.
Niestety sądzę żę cena głośników, zwłaszcza wysokotonowych przesadzona jest i to nie mało, DX o klasę lepszy jest, tyle że nie ma zwroty.
2.5 drogi na tych głośnikach imho mija się z celem, wolałbym zrobić zwykłe 2 drogi, ale z jednym głośnikiem większego kalibru + lepsza kopułka.

no że tak się wyrażę ******* mnie zaraz strzeli :D; takero co dla ciebie oznacza "większy kaliber"?

z tego co mi wiadomo to w 3City bida jest z odsłuchami; może któryś z szanownych kolegów mógłby się czymś pochwalić?

ja moge kepem i morelem;) a po w czasie miedzy swietami a nowym rokiem zrobie DX25+15A, wiec zapraszam do siebie

dzięki :) ale kep plus morel to nie mój przedzial cenowy :); a jeżeli na nic nie wpadne to z chęcią odsłuchałbym dx z ax

dobra sprawa wygląda tak: jeżeli w poniedziałek nie będzie GNDów w sklepie biorę coś z poniższych zestawów:

Vifa M18WH-08-08 + DX25TG-05-04 -> 580zł

Usher Audio 8935A + T-9930-20NC -> 649 zł

HDS134/HDS164 plus DX25tg -> 540/580 zł

Co byście polecili dla laika z w/w smakami muzycznymi, który jednak na razie nic porzadnego nie miał :)

pzdr i dzięki za poprzednie odpowiedzi

P.S budżet i tak przekrocze o ok 150zł ale ani centa więcej ;p

hmm, czyli w sumie wezme tańszy czyli albo M18|dx25tg albo hds164/dx25tg co ty na to takero?

P.S tylko że na akustyku dx25tg skoczył do 110zł co daje 600zł za komplet

Powrót