• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

co sądzicie o BOSCHMANN V-1250SNI

Reakcji
0
tak jak w tytule albo jakiś inny głosnik do 200 zł do car audio.

To moja pierwsza konstrukcja z serji car audio i po symulacji tego głosnika zaciekawie to niewyszło. Dlatego sie pytam jak to wygląda w realiach proszą o odpowiedz.

Z góry dzięki i pozdrawiam

bakss napisał:
a twojego skrutu kolego niemogę rozszyfrować , jaki głośnik miałeś na myśli

STX GDN-30-300-4-AP

Na forum jest bardzo duzo pozytywnych opinii o tym glosniku.

[ Dodano: 2006-04-25, 21:40 ]
Tasior napisał:
Zmax 36,1223 Ohm ???? co to je ?
to jest wartosc zwarcia maksymalnego jakie moze wyspepowac podaczas pracy glosnika ;)

ten stx jest jak jest jak ten pierwszy boshmann -tak mniejwięcej widze na winisd ale cuż wykresy a praktyka to dwie różne rzeczy :> słyszał jeszcze jakiś głosniczek godny uwagi :>

[ Dodano: 2006-04-26, 09:31 ]
hmmmm co byście wybrali :> osobiście .. ten stx wporzasiu głosnik- ale ogólnie jak słysze s.t.x jako nazwe przetworników do domu to mnie ciary prrzechodzą :) a z waszych wypowiedzi boshmen to kicz...

poniżej zamieszczam dwie charakterystyki boshmanna i stx.. co sadzicie o takiej zabudowie ? znalazłem tez na innym forum artykuł. Kolo zabudował stx do obudowy jakoś o 35 L moim zdaniem to lekka przesada. Za mała obudowa ! charakterystyka zbyt szybko opada. Choć z drugiej strony biorąc pod uwagę ponad 90 db . Hmmm Co wy sądzicie o mojej zabudowie - Ktoś jeszcze zabudowywał tego stx ?

fota1.JPG

fota2.JPG

no w ciuulll opini ...zastanawiam się nad głośnikami : HERTZ ES 200- chyba nie trzeba przedstawiać.. głośnik boski - późnij boschmann z-150L eventualnie ten stx ap300- słyszałem że głośno gra..ale i troche leprzy wzmak i zaczyna pierdzieć, boschmann troche wytrzymalszy ponoć...

Takero- napisałes że nikaj symulacje się mają do rzeczywistosci .... tak samo mozna powiedzieć.. przyrównujac się do opini głośnika w różnych warunkach- tak jak od różnychwrażeń odsłuchowych - tak samo ... każdemu sięwkońcu podoba co innego...

Z góry dziękuje osobą , które się udzieliły
w tym poście

ten stx ap300- słyszałem że głośno gra..ale i troche leprzy wzmak i zaczyna pierdzieć
i kolejna opinia na forum która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością...
kto Ci to powiedział ?
pewnie AP widział tylko na obrazku ;]
es200 miałem - nieco mało reprezentuje sobą jak na 240zł...
to tylko 8'...
spl średni, ale nieco razi jednostajny bas...
jeśli buszmen to ALX 122 SP...

Powrót