• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co sadzicie o kicie z Norda??

wygląda jak holton 200, ma dwie pary tranów... za tą cene złożysz holtona 400 i jeszcze zostanie

Chodziło mi do Holtrona. Sama gotowa płytka w altronie kosztuje ponad 30zł a gdzie reszta elementów więc niewiem jak by miałby troche kasy mi zostać...

diy... coś Ci to mówi? ;P
b327 - 5zł 100gram
laminat - 6zł mały arkusz (pół A4)
wydruk na folii/papierze kredowym mozajki - 1zł
przynajmniej ja tak płacę

3minuty prasowania, 1h wytrawiania 15minut wiercenia otworów i jest :)

drukujesz na zwykłym papieże i idziesz na xero z kerdowym i wtedy masz jak z lasera... Kupujesz b327 w elektronicznym i wytrawiasz w starym garnku z woda do którego wkładasz wiadereczko plastikowe do którego dajesz wytrawiacz z wodą i na oko pilnujesz temperatury wiem że to nie profesjonalne ale DIY na całego i u mnie się sprawdza...

bartek34111 napisał:
Trzeba mieć gdzie to wydrukować na drukrace laserowej i potem mieć w czym to wytrawić:)
przestań marudzić! Nie chce Ci się nawet wysilić to kup gotowy! Temat zaraz wywalę do kosza bo nic konkretnego w nim nie ma tylko Twój lament!

csbiczek napisał:
bartek34111 napisał:
Trzeba mieć gdzie to wydrukować na drukrace laserowej i potem mieć w czym to wytrawić:)
przestań marudzić! Nie chce Ci się nawet wysilić to kup gotowy! Temat zaraz wywalę do kosza bo nic konkretnego w nim nie ma tylko Twój lament!

Ja nie marudze tylko pytam...lub stweirdzam fakty.
I mam takie same uprawnienia do wypowiadnia się na tym forum jak Ty...

Żeby ją samemu zrobić to trzeba mieć czym..
bartek34111 napisał:
z tego co mnie nauczono to pytania kończy się znakiem zapytania to raz, a te 2 cytaty w/w nie są pytaniami tylko biadoleniem... Jak już będziesz miał płytkę i części to trzeba to polutować i uruchomić, straszne nie?

jak CI sie nie chce to na elektrodzie jest koleś co praktycznie tylko trawieniem tych holtonów się zajmuje, płytki sprzedaje po 15zł do projektu przema nie brałem u niego bo miał drogo reszte elementów a że jestem sknera to sam wytrawiłem a trany z allegro wzialem ;P

heh niech ci prześle przykładowe zdjęcia zrobionych przez niego płytek... żeby zwarć i przetrawień nie było

To moze ja Ci zrobie gotowca, mam koncowki, zasilacze, filtry, zabezpieczenia i wszystko inne co potrzebne :)

Holton to badziewie a ostatnio uproscili schemat jeszcze bardziej go psujac.

Powrót