• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co sądzicie o takiej zabudowie car audio?

Reakcji
0
Radiotwarzacz

PIONEER DEH P 80MP 4x60W

Głośniki:

-przód 2 drożne
Rainbow 265 SLX
Hertz ESK 165

Wzmacniacz:
Lanzar HTG 414 - 4x75W RMS - 2x300W - 589zł
Lanzar VIBE 231 - 2x200W RMS - 579zł
Lanzar VIBE 211 - 2x90 W RMS - 314zł
Lanzar HTG 224 - 2x150W RMS - 459zł
Blaupunkt GTA 4-kanałowy

Sub:
Hertz ES 200 - 249zł
Hertz ES 250 - 349zł

Czy wygłuszenie drzwi jest konieczne?
Czy pod głośniki przednie potrzeba wzmacniacza czy Pioneer powinien sobie z nimi poradzić?

esk 165 ma 100w sin a twoje radio mam ok 30w sin czyli zdecydowanie zamalo. Zabudowa ajknajbardziej za wzmacniacz?cos co mam ok 2x80rms + 1x >200 rms przy 4ohm. wygluszanie to maty bitumiczne bez wygluszenia nie bedzie takiego efektu... wzmak gta 4100/5000 lub bodajrze gta 470? powinno byc git :) jesli wszystko bedzie dobrze zaaplikowane:D pozdrawiam

Re: Co sądzicie o takiej zabudowie car audio?

Gilbertos napisał:
Głośniki:

-przód 2 drożne
Rainbow 265 SLX
Hertz ESK 165

Czy wygłuszenie drzwi jest konieczne?
Czy pod głośniki przednie potrzeba wzmacniacza czy Pioneer powinien sobie z nimi poradzić?

Zdecydowanie Rainbow !! zakladalem taki zestaw do Octavi na przod ...uniwersalna muzyka.
Przu dobrym radiu zagra naprawde fajnie ...nie na darmo dostalo wyroznienie w tescie autoHifi.

Wygłuszyc drzwi trzeba koniecznie... one zagraja glosno i dobrm basem ale jak zacznie Ci wszystko grzechotac to sie wsciekniesz ...po co rozbierac dwa razy drzwi?
Maty APP miekkie.Opalarka.

Pioneer sobie poradzi na 100% jednak napewno "wszystko" wycisniesz z nich dopiero pod wzmacaniaczem.

Pozdrawiam
ps?? jakie to auto ?

Dzisiaj byłem w firmie specjalizującej się w sprzedaży i zakładaniu Car Audio HI-FI.
Juz prawie jestem zdecydowany na konkretny sub i wzmacniacz.(polecany przez pracownika tej firmy):
Sub - Hertz ES250
Wzmacniacz - Lanzar HGT 414
Samochód:Ford Puma

co za debil znowu na to forum sie dostal ma 3 posty i kazdy jeden idiotyczny... won never mind

Co waszym zdaniem będzie lepiej grało na przodzie:
Hertz HSK 165 vs Rainbow 265 SLX Deluxe
Który piec najlepiej nadaję się pod Hertz ES 250?

to nie my decydujemy tylko TY, my mozemy podpowiedziec !
najlepiej zebysł posłuchał hertza i dsk Ty bedzies słuchał; co do rainbowa i wursta trudno powiedziec , jedni polecaja to drudzy co innego :P

co do suba ja wziałbym es 300; co do wzmaka jesli zalezy Cj na jakosci dziwku to zastanowiłbym sie nad Audisonem;

lanzar te z moze byc;

zdecydowanie lepiej zagra rainbow, slyszalem kiedys inna serie ale naprawde powala na kolana jakoscia, tylko musisz dobrze wygluszyc drzwi i zrobic pozadne mocowania...

Powrót