Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
DIGIPROCOMP napisał:Jakie głośniki?
Pawel S. napisał:
mkul napisał:Nie wiem dokładnie jakie były warunki pomiaru, ale wygląda to trochę jak niedokompensowany BS, po drugie chaka tweetera dość szybko opada, nie wiem czy on tak ma, czy mikrofon był sporo oddalony od jego osi. Jeśli mikrofon był na wysokości odsłuchu to bym trochę popracował nad górą, bo da się ją łatwo podbić. No i jeszcze ten rezonans woofera jest słabo tłumiony, spróbowałbym niższy podział, ten usher chyba się do tego nadaje?
No to Cię zmartwię, nie zawsze wystarczy wziąć pierwszy lepszy wzór na dobroć z sciaga.pl. Irek ma rację, popatrz na tą stronę:pegelmesser napisał:dobroć Q=sqrt(L/C) czyli im wieksze C tym dobroc mniejsza..
irek napisał:8,2uF dla wysokiego to smierc glosnika! Ten filtr ma starsznie duza dobroc (za duze pojemnosci za mala cewka). Impedancja wyglada dobrze tylko dlatego ze 4,7oma na wejsciu ja ratuje. Ja bym byl raczej za filtrem z akkusa a tym co pokazuje symulator za bardzo bym sie nie przejmowal. Najlepiej zrobic na koncu pomiary i bedzie wiadomo jak to wyglada.